Alimentul-MINUNE din bucătărie: MIEREA. La ce te ajută dacă o consumi des
Publicat pe 22.10.2014 la 08:25 Actualizat pe 22.10.2014 la 08:59
De cele mai multe ori îndulceşti ceaiul, laptele sau cafeaua cu zahăr, ar fi recomandat să-ţi schimbi puţin obiceiul şi să-l înlocuieşti cu miere, spun medicii.
De cele mai multe ori îndulceşti ceaiul, laptele sau cafeaua cu zahăr, ar fi recomandat să-ţi schimbi puţin obiceiul şi să-l înlocuieşti cu miere, spun medicii.
Mierea are o compoziţie unică de carbohidraţi, zaharuri naturale şi antioxidanţi, enzime, minerale, vitamine şi aminoacizi, ceea ce o face să fie una dintre cele mai potrivite gustări când ai nevoie de energie. Nutriţioniştii şi antrenorii de fitness le recomandă celor care fac sport să mănânce miere goală înainte de antrenamente. Dacă vrei să renunţi la cafea, poţi bea, dimineaţa, un ceai îndulcit cu o linguriţă de miere şi efectul va fi aproape acelaşi. De asemenea, unii nutriţionilşti recomandă îndulcirea tuturor băuturilor cu miere în loc de zahăr.
Cu toate că este benefică pentru organismul adulţilor, mierea poate fi dăunătoare celor mici. Medicii spun că, dacă bebeluşii mai mici de un an mănâncă miere, există riscul de botulism.
A.C.C.
Citeşte şi: