Brioşe cu mere şi ghimbir
Publicat pe 15.11.2017 la 09:54 Actualizat pe 15.11.2017 la 10:11
Dacă eşti în căutarea unui preparat gustos, dar care să se şi realizeze rapid, noi vă recomandăm această reţetă de brioşe cu măr şi ghimbir. Au un gust dumnezeiesc de bun şi se prepară în mai puţin de 30 de minute.
Dacă eşti în căutarea unui preparat gustos, dar care să se şi realizeze rapid, noi vă recomandăm această reţetă de brioşe cu măr şi ghimbir. Au un gust dumnezeiesc de bun şi se prepară în mai puţin de 30 de minute.
- Încearcă şi: Prăjitură cu ciocolată și mentă
INGREDIENTE:
- 1/4 ceaşcă de ulei de cocos;
- 3/4 cană de iaurt;
- 1/2 cană de lapte;
- 1/2 cană de zahăr brun;
- Un ou;
- 2 1/2 căni de făină albă;
- 1 1/2 linguriţe de bicarbonat de sodiu;
- 1 1/2 linguriţe de ghimbir măcinat;
- 1 1/2 linguriţe de scorţişoară;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/4 linguriţă de cuişoare;
- Un măr;
- Încearcă şi: Budincă de vanilie și ciocolată
- Încearcă şi: Tartă de căpșuni cu cremă de brânză
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi se tapetează cu un spray pentru gătit o tavă de copt pentru brioşe. Într-un castron mic, se încălzeşte uleiul de cocos, în cuptorul cu microunde şi se lasă deoparte. Într-un bol mare, se combină iaurtul, laptele, zahărul brun şi oul. Se mixează până ce toate ingredientele se combină, apoi se adaugă uleiul de nucă de cocos. Într-un alt vas, se combină făina, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, scorţişoara, sarea şi cuişoarele. Se combină amestecul de făină cu cel de ulei de cocos şi se frământă cu mâna până ce se obţine un aluat omogen. La final se adaugă cubuleţele de măr şi se amestecă până ce acestea se integrează complet. Se pune aluatul, în tava pentru brioşe, în mod egal, şi se introduce la cuptor. Se coc timp de 16-18 minute. La final se lasă timp de cinci minute să se răcească după care se scot brioşele din tavă. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.