Carnea de pui te poate ucide! Gestul fatal pe care îl faci fără să-ţi dai seama
Publicat pe 03.09.2014 la 13:44 Actualizat pe 03.09.2014 la 15:23
Carnea de pui este purtătoarea bacteriei capmylobacter, care în unele cazuri poate provoca chiar şi decese. Specialiştii avertizează asupra faptului că este recomandată evitarea spălării cărnii de pui crudă, pentru că asta favorizează răspândirea bacteriei.
Carnea de pui este purtătoarea bacteriei capmylobacter, care în unele cazuri poate provoca chiar şi decese. Specialiştii avertizează asupra faptului că este recomandată evitarea spălării cărnii de pui crudă, pentru că asta favorizează răspândirea bacteriei.
O nouă bacterie dă de cap specialiştilor şi pune în pericol vieţile omeneşti. Campylobacter este bacteria cea mai întâlnită atunci când vine vorba despre intoxicaţiile alimentare. Intoxicaţia cu campylobacter are termen de incubaţie câteva zile, iar printre simpomele prezentate în urma infestării se numără: dureri de stomac, diaree severă şi uneori stări de vomă. Intoxicaţia poate dura între două şi zece zile şi poate prezenta forme mai severe la copii. Contactarea campylobacter poate declanşa şi unele boli intestinale (IBS), iar în unele cazuri pot da naştere sindromului Guillain-Barré. Peste 100 de persoane mor anual din cauza intoxicaţiei cu bacteria.
Specialiştii atrag atenţia că spălarea cărnii de pui crudîă favorizează răspândirea bacteriei. Aceştia recomandă consumatorilor de carne de pui să nu spele carnea crudă.
Citeşte şi:
VIDEO / INCREDIBIL! S-a trezit din comă vorbind fluent chineza! Povestea care te va lăsa mască