Ce se întâmplă, de fapt, cu laptele infestat cu E.coli? Autorităţile lansează o ipoteză şocantă!
Publicat pe 16.03.2016 la 23:59 Actualizat pe 16.03.2016 la 23:44
În plin scandal al bacteriei ucigaşe E.coli, ferma care livrat laptele din care s-au fabricat produsele suspectate că au ucis mai mulţi bebeluşi şi-a reluat activiatea, discret.
În plin scandal al bacteriei ucigaşe E.coli, ferma care livrat laptele din care s-au fabricat produsele suspectate că au ucis mai mulţi bebeluşi şi-a reluat activiatea, discret.
Surse autorizate au dezvăluit, ieri, pentru SPYNEWS, că ferma de vaci din comuna argeşeană Stolnici la care s-au depistat doi angajaţi infestaţi cu E.coli şi-a reluat activitatea, după câteva zile în care a avut sigilul pe poartă. Şi, totuşi, autorităţile locale nu îşi pot explica unde ajunge laptele, fiindcă, teoretic, ferma nu ar avea voie, momentan, să comercializeze materia primă. "A fost schimbat şeful, au adus în locul lui un olandez, şi au început iar să colecteze laptele. Însă nimeni nu ştie ce se întâmplă cu laptele, fiindcă nu ar trebui să îl plaszee pe piaţă, din moment ce au descoperit că angajaţii au E.coli. Ar trebui verificat tot laptele. Nu cred că aruncă laptele. Cel mai probabil, îl stochează undeva, în bazine de inox închise ermetic, iar când se va termina scandalul, îl vor plasa pe piaţă. Au capacitate mare de stocare, însă la fermă nu pot ţine laptele mai mult de două-trei zile, fiindcă se strică. E greu de crezut că laptele e vândut pe sub mână, însă cine ştie...", s-a arătat îngrijorat un reprezentant al autorităţilor locale.
În urmă cu două zile, ziare.com a publicat un document exploziv, porivit căruia Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor Larex a depistat în două dintre produsele Brădet E.coli peste limita legală admisă. Mai mult, au fost depistaţi cu E.coli şapte angajaţi ai fabricii de lactate şi doi angajaţi ai fermei care furniza materia primă, respectiv ferma din comuna Stolnici.