Cei care nu pot renunţa la ţigări, ar trebui măcar să încerce să renunţe la anumite alimente care nu le aduc beneficii în condiţiile în care sunt dependenţi de nicotină. Astfel, nutriţioniştii recomandă fumătorilor să evite alimentele bogate în grăsimi, pentru a limita riscul de apariţie al problemelor cardiovasculare.
Medicii specialişti în nutriţie spun că persoanele care sunt dependente de nicotină să evite pe cât este posibil produsele de patiserie, mezelurile, sosurile şi în special alimentele procesate, potrivit BZI.ro. De asemenea, se recomandă ca fumătorii să evite carnea grasă, în special cea de porc, dar şi lactatele cu un conşinut mare de grăsimi. Carnea de peşte, pui sau curcan şi lactele degresate sunt mult mai indicate în dieta fumătorilor.
Cum de altfel este indicat în cazul oricărei persoane ca din alimentaţia zilnică să nu lipsească fructele şi legumele proaspete din abundenţă, în cazul fumătorilor acest lucru este mai mult decât important. Deficitul de vitamine şi minerale poate fi compensat prin consumul acestora sub formă de sucuri, sau gătite sub diverse forme.