Covrigei glazurați cu ciocolată și mentă
Publicat pe 24.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 24.12.2017 la 13:09
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o gustare specială de Crăciun, această rețetă este soluția perfectă. Covrigeii glazurați cu ciocolată și mentă, un desert special ce se obține foarte ușor.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o gustare specială de Crăciun, această rețetă este soluția perfectă. Covrigeii glazurați cu ciocolată și mentă, un desert special ce se obține foarte ușor.
- Încearcă și: Un desert nemaipomenit de bun! Brioșe cu afine
INGREDIENTE:
- 220 grame de ciocolată, tocată mărunt;
- O lingură de ulei de cocos;
- O linguriță de sirop de mentă;
- 220 de grame de ciocolată albă, tocată mărunt;
- 500 de grame de covrigei;
- ½ ceașcă de bomboane de mentă, zdrobite;
- Încearcă și: Chec cu banane și topping de ciocolată albă și merișoare
- Încearcă și: Biscuiţi de casă cu ciocolată şi mentă
Mod de preparare:
Într-un bol mic, se pune ciocolata împreună cu 1 ½ lingurițe de ulei de nucă de cocos și se introduce în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 30 de secunde. După ce aceasta s-a topit se amestecă cu ½ sirop de mentă. Se repetă acest proces și cu ciocolata albă. După ce s-a pregătit glazura de ciocolată, jumătate din cantitatea de covrigei se scufundă, pe jumătate, în glazura albă, apoi se așează pe o hârtie de copt. Cu ajutorul unei furculițe se decorează cu glază de ciocolată neagră, iar apoi și se presară deasupra bucățelele de mentă obținute din drajeurile zdrobite. Se repetă operațiunea și cu restul covrigeilor, numai că de această dată se scufundă, pe jumătate, în glazura de ciocolată neagră și se decorează cu glazură de ciocolată albă. Timp de 30 de minute se lasă covrigeii pe foaia de copt până ce glazura se întărește, apoi se transferă pe un platou de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.