Creveți cu verdețuri și varză de Bruxelles
Publicat pe 08.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 09.02.2018 la 09:35
Un preparat delicios și foarte sănătos. Creveți cu verdețuri și varză de Bruxelles, o rețetă plină de savoare ce se prepară foarte ușor.
Un preparat delicios și foarte sănătos. Creveți cu verdețuri și varză de Bruxelles, o rețetă plină de savoare ce se prepară foarte ușor.
Încearcă și: Piept de pui cu spanac şi lămâie
INGREDIENTE:
- Trei linguri de miere;
- O lingură de oțet balsamic;
- O linguriță de sos de soia;
- Două lingurițe de ghimbir ras;
- 500 de grame de creveți;
- Două linguri de ulei vegetal;
- 500 de grame de varză de Bruxelles;
- 1/2 linguriță de sare;
- 1/2 linguriță de piper;
- Trei căței de usturoi;
- Trei cepe verzi, tăiate mărunt;
- Două lingurițe de ulei de susan;
- Încearcă și: File de somon cu salsa de ananas
- Încearcă și: Cheesecake cu ciocolată și migdale
Mod de preparare:
Într-un castron mare, se amestecă mierea, oțetul balsamic, sosul de soia și ghimbirul . Se adaugă creveții și se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect, iar apoi se refrigerează timp de cel puțin o oră.
- Înceracă și: Supă de vită cu legume
Într-o tigaie mare, se încălzește uleiu, la foc mediu, se adaugă varza și se călește timp de aproximativ șapte minute, amestecând ocazional. După ce varza a început să se înmoaie, se adaugă mierea, sarea și piperul și se mai ține pe foc timp de 2-3 minute. După ce aceasta s-a caramelizat se scoate pe un platou și se lasă deoparte.
- Încearcă și: Tăiţei de orez cu carne de vită
În aceeași tigaie, se adaugă restul de ulei și după ce acesta s-a încălzit se adaugă usturoiul și se călește timp de un minut. După acest timp se adaugă creveții, sarea și piperul și se gătesc timp de aproximativ patru minute. După ce sunt gata se scot pe un platou. Se asezonează cu ulei de susan și pătrunjel proaspăt și se servesc imediat alături de varza de Bruxelles.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.