Duba DNA, chemată la bară în procesul unui milionar controversat! Aşa ceva doar în România poţi vedea!
Publicat pe 20.02.2016 la 00:02 Actualizat pe 19.02.2016 la 23:16
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată, în decembrie 2012, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum şi pentru dare de mită.
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată, în decembrie 2012, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum şi pentru dare de mită.
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti le-au cerut procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie să înainteze "suporţii optici cu înregistrările şi comunicările telefonice efectuate în perioada 17.12.2008 – 09.04.2009", cuprinse în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu, referindu-se la mediul original pe care au fost înregistrate convorbirile nu copiile. O sarcină dificilă, în condiţiile în care acest lucru înseamnă aducerea hard disk-ului pe care s-au făcut înregistrările - chiar dacă ele au fost făcute în încinta unei unităţi speciale sau dintr-o maşină ce conţine aparatură de interceptare.
Avocaţii omului de afaceri vor să demostreze acurateţea înregistrărilor ce i-au creat atât de multe probleme milionarului. Printre altele, o convorbire în care Popoviciu s-ar fi lăudat că l-a salvat pe Traian Băsescu de la arestare în 2004 şi că serviciul secret al Ministerului de Interne, fostul "Doi şi-un sfert", era controlat de Marian Vanghelie.
La începutul acestei săptămâni, George Becali le-a mai făcut o surpriză procurorilor DNA. El va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, după ce nu şi-a mai recunoscut, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, denunţul dat în 2006 în dosarul în care omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu. "Nu mai menţin declaraţia pentru că e mult de atunci. Acea declaraţie am dat-o la rugămintea lui Gabriel Bondoiu. A venit la mine de mai multe ori, pentru că spunea că semnătura şi cuvântul meu au mai multă putere. Vă dau cuvântul meu de onoare în fața lui Dumnezeu și a dumneavoastră, ca judecător de curte de apel, că habar nu aveam ce scria el acolo. Eu doar am semnat", a spus Becali în sala de judecată.
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată, în decembrie 2012, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum și pentru dare de mită.
Potrivit DNA, în perioada 2000 — 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri. Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă în numele statului român, solicitând revenirea terenului în suprafață de 224 ha în proprietatea publică a statului.
Citeşte şi