E oficial! Regele Mihai I nu a avut un copil din flori! Decizia instanţei este irevocabilă
Publicat pe 23.03.2016 la 09:54 Actualizat pe 23.03.2016 la 10:02
Dieter Stanzeleit le-a cerut judecătorilor să constante că Regele Mihai I al României este tatăl său biologic.
Dieter Stanzeleit le-a cerut judecătorilor să constante că Regele Mihai I al României este tatăl său biologic.
Curtea de Apel Bucureşti a pus capăt procesului de paternitate deschis de Dieter Stanzeleit pe numele fostul suveran al României. Instanţa a respins recursul ca nefondat. În acelaşi timp judecătorii au refuzat şi cererea acestuia de "sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene". Decizia instanţei îi anulează acestuia orice pretenţie la numele şi averea familiei regale.
"Tatăl biologic al subsemnatului este Majestatea Sa Regele Mihai I al României"
Dieter Stanzeleit le-a cerut judecătorilor, în urmă cu trei ani, să constante că Regele Mihai I al României este tatăl său biologic. În deschiderea cererii de chemare în judecată, Stanzeleit arată că "în prezent, aparenţa de drept, neconformă cu realitatea biologică, şi care rezultă din actul de naştere, este că tatăl subsemnatului este defunctul Max Bernhard Stanzeleit ce figureaza în acest act, la poziţia «tată». Însă, în realitate, tatăl biologic al subsemnatului este Majestatea Sa Regele Mihai I al României". Barbatul susţine că mama sa, care este înrudită cu familia regală a Marii Britanii, a avut o aventură cu Regele Mihai al României în 1939.
În 2014, Judecătoria Sectorului a respins pentru prima oară cererea lui Dieter Stanzeleit. Instanţa a admis "exceptia necompetenţei internaţionale a instantelor române în soluţionarea capătului de cerere privitor la contestaţia de stat" şi a respins ca inadmisibilă cererea privind stabilirea patenităţii". "Există o hotărâre a instanţei din Germania, care este irevocabilă şi care spune că singura instanţă în măsură să judece acest dosar este cea din România. Hotărârea fiind pronunţată de un stat din Uniunea Europeană, România este obligată să se supună acestei decizii", declarau atunci avocaţii lui Stanzeleit. Câteva luni mai târziu Tribunalul Bucureşti a respins şi el acţiunea acestuia ca "nefondată".
Citeşte şi