Rețetă pentru cea mai bună plăcintă cu mere de post. Secretul măicuțelor de la Mănăstirea Mihai Vodă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 03.12.2025 la 23:41
Actualizat pe 03.12.2025 la 23:41
Dacă îți dorești o plăcintă cu mere de post delicioasă și ușor de făcut, rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Mihai Vodă este exact ceea ce ai nevoie. Fără ingrediente de origine animală, dar cu un gust autentic și rafinat, această plăcintă se pregătește rapid și cu ingrediente simple.
- Plăcintă cu mere de post
- Rețeta simplă și delicioasă a măicuțelor de la Mănăstirea Mihai Vodă
Secretul placintei cu mere constă în aluatul fraged, care se topește în gură, și în umplutura de mere aromată. Vezi care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a prepara această rețetă tradițională.
Rețetă pentru cea mai bună plăcintă cu mere de post
Ingrediente
- 2 kg mere călite cu puțin zahăr și un praf de scorțișoară
- 1 cană ulei
- 1 cană suc sau apă minerală
- 1 cană zahăr
- Un vârf de cuțit sare
- Un praf de copt
- Făină
Mod de preparare:
- amestecă într-un bol uleiul, sucul sau apa minerală, esența de lămâie, zahărul, sarea și praful de copt.
- adaugă treptat făina, până se obține un aluat moale, nelipicios și ușor de modelat.
- întinde apoi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se presară puțin gris
- adaugă umplutura de mere, apoi acoperă cu un strat subțire de aluat
- coace plăcinta în cuptorul preîncălzit până devine aurie și fragedă.
Rețetă pentru cea mai pufoasă negresă de post pe care ai gustat-o vreodată
Ingrediente:
280 g făină
240 ml apă
250-280 g zahăr
100 g cacao pudră
80-100 ml ulei
1 linguriță de sare
2 fiole esență de vanilie
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
Opțional: zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare
- preîncălzește cuptorul la treapta mare.
- tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr într-un bol.
- amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când observi o compoziție omogenă.
- toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie.
- amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până vei obține un aluat destul de lichid, dar omogen.
- toarnă aluatul de negresă în tavă.
- uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așază perfect compoziția.
- pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute.
- scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească, iar apoi pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.
Poftă bună!
Citește și: Chifteluțe de năut în sos de roșii. O rețetă simplă și ușor de pregătit în post



