Fructul crescut în România cu care fermierii s-au îmbogățit. Este apreciat și de străini
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 07.02.2023 la 16:55
Actualizat pe 07.02.2023 la 16:55
Cătina a devenit un fruct tot mai cunoscut și apreciat atât de români cât și de străini. Producătorii au reușit să aibă culturi întregi, iar banii au venit pe neașteptate, ținând cont de cât de mare e cererea.
- Fructul crescut în România cu care fermierii s-au îmbogățit
- Este apreciat și de străini
Un fruct care se cultivă în România a devenit tot mai apreciat de străini, iar producătorii au reușit să se îmbogățească cu ajutorul culturilor.
Fructul din România care umple buzunarele fermierilor
Românii au un spirit de antreprenor și nu ratează o oportunitate atunci când apare. Un teren și multă ambiție trebuie să ai pentru a te îmbogăți. Un fruct care se cultivă în România este foarte apreciat datorită beneficiilor pentru sănătate.
Acestea conțin vitamina B1, B2, C, PP, carotenoide, acid folic. Ele ajută în lupta împotriva anemiei, convalescență, dar și în scopuri terapeutice. Totodată, se pot consuma sub formă de sucuri, siropuri, marmeladă sau se bea ceai. Ajută în prevenirea răcelilor, întărind sistemul imunitar, contribuie la sănătatea ficatului și a lipsei de vitamine în organism.
Vorbim despre cătina, care se vinde foarte bine peste hotare, indiferent că este procesată sau proaspătă. De-a lungul anilor, tot mai mulți specialiști în sănătate au recomandat-o datorită beneficiilor pe care le are asupra sănătății. Este foarte căutat peste tot și nu se poate crește în multe țări. Se numără în dieta unora dintre cei mai cunoscuți oameni din Japonia, Dubau sau Germania.
Plantațiile de cătină i-au îmbogățit pe români
Românii care au terenuri pe o suprafață mare, au început să cultive cătină. Există mai multe ferme care se ocupă doar cu aceasta, iar un gorjean are cea mai mare plantație din Europa de Est. Comenzile vin neîncetat, iar veniturile i-au crescut substanțial.
După ce tatăl său a primit un diagnostic crunt, el a început să cultive cătină, iar părintele său se simte mult mai bine după atâția ani.
Plantația se întinde pe 50 de hectare, iar cea mai mare parte a producției ajunge în Occident. Este vorba despre o cultură bio, iar fructele care ies sunt de cea mai bună calitate. Fructele merg în zone precum Germania, Franța, Japonia sau Emiratele Arabe Unite.