ÎNTREBAREA ZILEI - MARŢI: Ce boli poţi face de la ticurile nervoase?
Publicat pe 07.04.2015 la 11:12 Actualizat pe 07.04.2015 la 11:42
Ai un tic nervos? Noi îţi recomandăm să scapi de el cât mai repede, deoarece te poţi alege cu o boală destul de gravă.
Ai un tic nervos? Noi îţi recomandăm să scapi de el cât mai repede, deoarece te poţi alege cu o boală destul de gravă.
Îți rozi unghiile
Persoanele care îşi rod unghiile le afectează creșterea, acestea devenind mai scurte și mai late. Mai mult, acest obicei poate duce la decolorarea unghiilor și răspândirea ciupercilor în gură. Dacă ai acest tic nervos, trebuie să mergi la un terapeut și să afli ce anume îți declanșează starea de nervozitate.
Îți trosnești degetele
Dacă îți trosnești degetele constant, riști să îți slăbești articulațiile și să faci artrită. Un terapeut poate evalua acest obicei şi va stabili ce anume te stresează și îți provoacă dorința de a-ți trosni degetele.
Îți cureți gâtul
Atunci când simți nevoia să îți cureți gâtul, pentru că ai impresia că ți-a rămas ceva acolo, înseamnă că ai un tic nervos. Uneori, poate fi vorba de un obicei care îți forțează corzile vocale. Dacă ai acest tic, ar trebui să știi că riști să faci noduli la corzile vocale, iar în cazuri extreme, poate apărea și hemoragie. Cel mai indicat este să bei puţină apă, atunci când simți nevoia să îți cureți gâtul.
Vă răsuciţi și vă trageți părul
Răsucirea părului pe deget determină deteriorarea rădăcinei de-a lungul timpului. Doctorii susţin că acest obicei poate cauza apariția zonelor fără păr, temporar sau permanent, dar și diverse infecţii. Tragerea obsesivă a părului poate fi un semn al unei probleme psihiatrice, care trebuie tratată.
Vă atingeți fața
Atingerea repetată a feței sau decojirea coșurilor poate deteriora straturile subțiri de la suprafața pielii. Specialiştii susţin că atunci când sângeraţi, este posibil să se fi creat o cicatrice permanență. Nu decojiţi coșurile și nu va scărpinați în zonele cu mâncărimi.