ÎNTREBAREA ZILEI - SÂMBĂTĂ: De ce este mai bine să mănânci bananele cu pete negre decât cele verzi?
Publicat pe 04.04.2015 la 20:30 Actualizat pe 04.04.2015 la 20:42
Sfatul cel mai de preţ al medicilor şi al nutriţioniştilor este să adoptăm pe cât este posibil o alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe şi legume. Unul dintre frunctele cu cel mai bogat aport de nutrienţi este banana. Dar te-ai gândit vreodată de ce este atât de indicată pentru organism şi în ce formă ar trebui să o consumi?
Sfatul cel mai de preţ al medicilor şi al nutriţioniştilor este să adoptăm pe cât este posibil o alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe şi legume. Unul dintre frunctele cu cel mai bogat aport de nutrienţi este banana. Dar te-ai gândit vreodată de ce este atât de indicată pentru organism şi în ce formă ar trebui să o consumi?
De-a lungul timpului au apărut diverse mituri despre modul cel mai corect în care ar trebui să mănânci bananele, mai exact stare în care ar trebuie ele să se afle. Sunt mulţi care preferă să savureze bananele cât mai tari, iar dacă acestea sunt chiar verzi şi necoapte, li se par cu atât mai delicioase.
Este bine de ştiut însă că bananele complet coapte ajuns la un stadiu numit necroza tumorală. Ele conțin o substanță care are capacitatea de a lupta cu celulele anormale ale organismului uman.
Chiar dacă după ce se coc foarte bine, bananele nu au un aspect tocmai plăcut şi apar pe ele nişte pete negre. Aceste sunt foarte sănătoase pentru organism deoarece conţin anumite substanţe care stimulează imunitatea. Mai mult decât atât, bananele foarte bine coapte sunt foarte bune pentru tractul digestiv, deoarece zahărul este ușor absorbit, comparativ cu banele verzi. Acestea din urmă se digeră mai greu, iar amidonul pe care îl conţin nu este transformat în zahăr.
Un alt lucru important de menţionat este faptul că bananele cu pete negre au şi un efect anti-cancer.
Foto: Hepta
M.T.
Citeşte şi:
ÎNTREBAREA ZILEI - JOI: Cum să opreşti o sângerare în 10 secunde cu un produs natural?