Muşchi de porc la grătar cu mirodenii asiatice
Publicat pe 21.08.2017 la 09:59 Actualizat pe 21.08.2017 la 10:31
O reţetă plină de gust şi de savoare. Muschiul de porc cu mirodenii asiatice este cu siguranţă un preparat pe gustul tuturor. O să te cucerească de la prima degustare.
O reţetă plină de gust şi de savoare. Muschiul de porc cu mirodenii asiatice este cu siguranţă un preparat pe gustul tuturor. O să te cucerească de la prima degustare.
- Încearcă şi: Salată de avocado cu creveţi
INGREDIENTE:
- Trei portocale;
- 10 căţei de usturoi;
- O rădăcină de ghimbir;
- O ceașcă de ulei de rapiţă;
- 1/4 cană de ulei de soia;
- 1/4 ceaşcă de zahăr brun;
- Un kilogram de muşchi pe porc;
- Busuioc proaspăt;
- Pătrunjel proaspăt;
- Frunze de mentă;
- 1/4 ceașcă de oţet;
- O lingură de ulei de susan;
- Încearcă şi: Cotlet de porc în crustă de parmezan
Mod de preparare:
Se rad portocalele de coajă, aproximativ patru linguri. Două linguri se adaugă într-o pungă de congelator, iar celelalte se pun în vasul unui blader. Se storc portocalele şi se adaugă sucul în punga de congelator. Se adaugă uleiul de rapiţă şi cinci căţei de usturoi în pungă. Se împarte ghimbirul în două, jumătate se pune în blader, iar jumătate în punga de congelator. Se adaugă sosul de soia și zahărul brun. Se adaugă carnea de porc şi se sigilează punga. Este recomadat și se lasă peste noapte la frigider. În blader adăugaţi oţetul, uleiul de susan şi frunzele de busuioc, mentă şi patrunjel mixaţi până ce toate ingredientele se combină perfect. Apoi se lasă la refrigerat.
Se preîncălzeşte grătarul, în acest timp se scoate carnea din sosul de marinadă şi se lasă să se odihnească timp de 30 minute la temperatura camerei. Se aşează friptura pe grătar şi se găteşte timp de 5-7 minute pe fiecare parte. După ce acesta este gata se lasă timp de 10 minute să se odihnească , după care se taie pe flanc în felii subţiri şi se adaugă sosul. Se serveşte imediat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.