Previziune sumbră! Un parapsiholog, dezvăluire cutremurătoare: "Marele cutremur se va produce până la alegerile parlamentare"
Publicat pe 19.04.2016 la 08:22 Actualizat pe 19.04.2016 la 08:27
Teama de producerea unui cutremur însemnat îi bântuie pe români încă de la cutremurul din 1977, soldat cu mii de victime. Un parapsiholog cunoscut susţine că anul acesta se va produce însă un cutremur de o magnitudine mult mai mare decât cele de până acum.
Teama de producerea unui cutremur însemnat îi bântuie pe români încă de la cutremurul din 1977, soldat cu mii de victime. Un parapsiholog cunoscut susţine că anul acesta se va produce însă un cutremur de o magnitudine mult mai mare decât cele de până acum.
Parapsihologul Ioan Istrate susţine că România va fi lovită de cutremur anul acesta, până la alegerile parlamentare. Istrate susţine că în Capitală pagubele se vor ridica la nivelul celor din Nepal.
„Reţineţi ce vă spun acum: marele cutremur se va produce până la alegerile parlamentare, deci anul ăsta. Nu la anul, nu peste şapte ani, ci anul ăsta! Eu am şi dat foarte multe mesaje legate de Capitală, anume că în Bucureşti va fi ca în Nepal. În mod sigur există o legătură între situaţia din Pacific şi zona Vrancea, pentru că toată placa euro-asiatică apasă pe Carpaţi. Dar nu e numai atât. În curând o să fie cataclism planetar. De ce? Pentru că se apropie o planetă mult mai mare decât Pământul şi va opri sensul de rotaţie al planetei noastre în jurul axei sale. Şi atunci apele oceanelor şi mărilor, din cauza lipsei de gravitaţie şi în special în momentul în care va începe o nouă rotaţie, în sens invers, la 1.500 de metri înălţime, vor rade sate şi oraşe de pe pământ şi vor muri sute de milioane de oameni”, a comentat, pentru „ziarulring”, Ioan Istrate.
Parapsihologul mai spune că a avertizat şi autorităţile competente referitor la aceste previziuni ale sale: „Bucureştiul nu e pregătit. Eu am anunţat şi Municipalitatea că vor fi zeci de mii de morţi în Bucureşti. Le-am spus aşa: «Fiţi atenţi! Cutremurul care vine nu e cel din 1977, nici ăla din 1940, ci cutremurul din 1802!». În 1802, seismul a avut o magnitudine de 8,3 grade pe scara Richter. Deci va fi în direcţia Bârlad, Chişinău, Kiev, va ajunge până la Moscova şi va avea 7,8 sau 7,9 grade Richter spre Bucureşti. Deci trebuie să se ia măsuri”.
Seismologul Gheorghe Mărmureanu dezminte spusele parapsihologului şi susţine că România nu se află în pericol de cutremur.
„N-au nicio legătură cu noi cutremurele din Pacific. Fac parte din alte blocuri tectonice, este cu totul altceva. Sunt departe de noi şi nu ne influenţează cu nimic”, a precizat, pentru „ziarulring”, Gheorghe Mărmureanu.
Reguli în caz de cutremur:
Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmaţi în caz de cutremur:
1. Dacă vă aflaţi în casă, rămâneţi acolo. Staţi departe de ferestrele care se pot sparge şi nu fugiţi pe scări! Scara este cea mai vulnerabilă parte a unei clădiri şi prezintă cel mai mare risc de prăbuşire.
2. Dacă sunteţi pe stradă, îndepărtaţi-vă de clădiri, semafoare şi fire electrice. Dacă vă aflaţi în maşină, încercaţi să trageţi calm pe dreapta şi să vă adăpostiţi lângă autoturism.
3. Oamenii care se bagă sub birouri sau mese, sunt întotdeauna zdrobiţi când se prăbuşeşte clădirea. Nu fugiţi pe uşă! Nu săriţi pe fereastră şi nu utilizaţi liftul!
4. Aproape toţi cei care se aşează sub tocul unei uşi sunt ucişi. Dacă stai acolo, rişti să fii strivit ori de tavanul ce se prăbuşeşte şi mişcă odată cu el şi tocul, ori chiar de toc în sine.
5. Obiectele mari, gen dulapuri sau canapele lasă lângă ele un spaţiu gol, atunci când tavanul sau peretele ori altă construcţie se dărâmă. Ghemuieşte-te lângă obiectele care lasă un gol lângă ele.
6. Dacă sunteţi într-un mijloc de transport în comun sau în tren, staţi pe locul dumneavoastră până se termină mişcarea seismică. Conducatorul trebuie să oprească şi să deschidă uşile, dar nu este indicat să vă îmbulziţi Ia coborâre sau să spargeţi ferestrele. În metrou, păstraţi-vă calmul şi ascultaţi recomandările personalului trenului, dacă acesta s-a oprit între staţii în tunel, fără să părăsiţi vagoanele.
7. Dacă vă aflaţi într-un loc public cu aglomerări de persoane (teatru, cinematograf, biserici, stadion, săli de şedinte) nu alergaţi către ieşire, îmbulzeala produce mai multe victime decât cutremurul. Staţi calm şi liniştiţi-vă vecinii!
8. După trecerea pericolului, e important să luaţi legătura cu rudele pentru ca ele să ştie că sunteţi în siguranţă.