REȚETA ZILEI - DUMINICĂ: Prăjitura Parlament, o rețetă ”furată” de pe masa de Paște
Publicat pe 01.05.2016 la 15:24 Actualizat pe 01.05.2016 la 15:38
E târziu și probabil v-ați săturat de mâncare și de atâtea dulciuri, dar prăjitura asta trebuie s-o încercați. Se prepară rapid, iar musafirii voștri vor fi cuceriți.
E târziu și probabil v-ați săturat de mâncare și de atâtea dulciuri, dar prăjitura asta trebuie s-o încercați. Se prepară rapid, iar musafirii voștri vor fi cuceriți.
Ingrediente: 2 căni nucă prăjită, 7 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri nucă măcinată, 7 linguri făină, un plic praf de copt, 500 ml frișcă bătută, 400 gr cremă de ciocolată, 500 gr biscuiți
Mod de preparare: se pune hârtie de copt în tavă și se așează două căni de nucă prăjită. Mod de preparare blat: se bat 7 albușuri spumă, se adaugă 7 linguri de yahăr, 7 linguri de nucă măcinată și 3 linguri de făină și praful de copt. Se toarnă compoziția obținută peste nuca din tavă și se pune la copt timp de 30 de minute. După ce s-a răcit blatul, se scoate din tavă, se dezlipește hârtia de copt și peste stratul de nucă se întinde crema de ciocolată.
Apoi, se înmoaie biscuiții în cafea și se așează peste crema de ciocolată, iar cele 7 gălbenușuri se amestecă cu 7 linguri de zahăr și 3 linguri de apă, care se fierb pe baie de aburi. După ce s-a răcit se amestecă cu frișca bătută, omogenizează și se așează peste stratul de biscuiți. Se ornează cu cacao sau ciocolată răzuită.
Citește și:
REŢETA ZILEI - Sâmbătă: Ouă umplute cu ton
REŢETA ZILEI - VINERI: Pască în cuib de ciocolată, preferata Prinţesei Polonic
A.E.D.