REŢETA ZILEI - Sâmbătă: Ouă umplute cu ton
Publicat pe 30.04.2016 la 17:45 Actualizat pe 30.04.2016 la 19:56
Dacă nu ești adeptul mâncărurilor tradiționale de Paște, îți propunem o alternativă la fel de gustoasă, dar care nu îți va pune deloc silueta în pericol.
Dacă nu ești adeptul mâncărurilor tradiționale de Paște, îți propunem o alternativă la fel de gustoasă, dar care nu îți va pune deloc silueta în pericol.
Preparatul recomandat de noi poartă numele de "ou umplut cu ton", iar reteta este urmatoarea:
Umplutura
1 conservă de ton (de 160 gr)
1 fir ceapă verde (sau 1 lingură ceapă uscată tocată mărunt)
1 castravete murat (micuț)
2 lingurițe rase muștar
2 linguri suc de lămâie
2 fire mărar
2 fire pătrunjel
sare, piper
2 linguri maioneză
Preparare
Începem prin a fierbe ouălele. Se pun în apa rece cât să le acopere complet. Se pun la foc mediu și când începe să fiarbă apa se dă focul la mic și se lasă să fiarbă așa (fără să clocotească) 12 minute. Se scurg de apa fierbinte, se crapă coajă (pentru a se decoji mai ușor) și se acoperă cu apa rece, în care se lasă cam 15 minute, cât să se răcească complet. Apoi se decojesc. Este indicat să folosiți ouă nu foarte proaspete, fiindcă se vor decoji mai ușor. Se tăie ouălele în două pe lung și se scot gălbenușurile.
Scurgeti bine conservă de ton.
Tăiați rondele ceapa verde. Tăiați cubulețe mici castravetele murat. Tocați foarte foarte mărunt mărarul și patrujelul. Într-un bol adăugați toate ingredientele pentru umplutura plus 5 gălbenușuri de la ouăle fierte și condimentați cu sare și piper. Amestecați bine cu o furculița până compoziția devine aproape ca o pastă. Gustați de sare, piper și suc de lămâie. Adăugați maioneză și amestecați bine până se omogenizează.
Se umple adancitura oului cu această pastă și se decorează cu capere sau felii de ardei murați.
sursă foto www.antena24.ro
citește și
REŢETA ZILEI - VINERI: Pască în cuib de ciocolată, preferata Prinţesei Polonic