REȚETA ZILEI - MARȚI: Ouă umplute aurii, un adevărat curcubeu în cerul gurii
Publicat pe 23.02.2016 la 13:50 Actualizat pe 23.02.2016 la 14:43
Ouăle umplute sunt mereu o gustare extrem de apreciată de toată lumea, iar faptul că se pregătesc de simplu le fac preferatele părinților și a copiilor.
Ouăle umplute sunt mereu o gustare extrem de apreciată de toată lumea, iar faptul că se pregătesc de simplu le fac preferatele părinților și a copiilor.
Ouăle umplute aurii sunt niște ouă îmbrăcate într-o coajă crocantă și creează un efect vizual plăcut pe orice masă.
Pentru ouăle umplute:
7 ouă fierte
1 lingură unt
1 lingură făină
100ml lapte
100g brânză cheddar răzuită
pătrunjel proaspăt
sare și piper
Pentru prăjit:
ouă,
făină,
fulgi de porumb
Mod de preparare
Fierbeți cele 7 ouă, lăsați-le să se răcească, tăiați-le în 2, după care scoateți-le cu atenție gălbenușul.
Topiți untul, adăugați făina și laptele, treptat, până se face un sos gros.
Amestecați gălbenușurile cu sosul, adăugați brânza cheddar răzuită, pătrunjelul tocat mărunt și sare și piper după gust. Amestecați bine până obțineti un amestec omogen. Cu acest amestec umpleți albușurile fierte și "lipiți-le" laolaltă.
Încingeți ulei într-o tigaie, dați ouăle prin făină, ou, fulgi de porumb mărunțiți și prăjiți-le pe toate părțile până se rumenesc, informează culinar.ro.
V.M
Citește și:
- REŢETA ZILEI - LUNI: Aşa pregăteşti cel mai bun DOBOŞ! Te vei îndrăgosti de această prăjitură
- REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Salată de pui cu ananas. Un preparat uşor recomandat de Silvia Dumitrescu
- REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Prăjitura "Explozie dulce" te va cuceri instant! Ai nevoie doar de cinci ingrediente