REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Cheesecake cu căpșune și ciocolată albă. Este un desert original, iar gustul este divin

Este weekend şi este momentul să petreci un timp de calitate alături de cei dragi. Prepară un desert original, care cu siguranţă va încânta gustul tuturor.

Pregăteşte un cheesecake delicios cu căpşune şi ciocolată albă, pentru că este o alegere cum nu se poate mai bună. Se pregăteşte uşor, iar rezultatul este fantastic. Iată cum se prepară potrivit enjoy-dessert.com.

Ingrediente:

Crustă

  •  200 gr biscuiți integrali
  •  100 gr migdale
  •  100 gr unt

Cremă

  •  500 gr cremă de brânză
  •  250 gr mascarpone
  •  200 ml smântâna grasă
  •  150 gr ciocolată albă
  •  3 ouă
  •  150 gr zahăr
  •  1 linguriță extract de vanilie
  •  1 praf de sare
  •  1 lingură suc de lămâie
  •  200 gr piure de căpșune

Decor

  •  200 ml smântâna pentru frișcă
  •  1 linguriță zahăr pudra
  •  căpșune

Mod de preparare:
 
Crustă. Măcinăm fin biscuiții la robotul de bucătărie sau îi zdrobim pe o planșetă cu ajutorul sucitorului. Măcinăm fin și migdalele apoi le combinăm cu biscuiții și cu untul topit. Tapetăm cu hârtie de copt fundul unei tăvi rotunde de 21-23 cm diametru. Punem amestecul de biscuiții și-i apăsam bine pe fundul tăvii apoi îi urcăm și pe laterale. Punem crustă la frigider până facem umplutura.
  
Cremă.

Ciocolată o topim la bain marie și o lăsăm deoparte la răcorit. Mixam brânza cu smântâna și mascarpone până se omogenizează apoi adăugăm zahărul și mai mixam pentru 3 minute. Adăugăm ouăle pe rând și mixam bine după fiecare adăugare. La final adăugăm ciocolată topită, praful de sare, sucul de lămâie și extractul de vanilie și omogenizăm. Luăm 1/3 din compoziție și o amestecăm cu piureul de căpșune, restul o lăsăm așa.

Peste crustă de biscuiți punem o treime din cremă albă, apoi jumătate din cremă cu căpșune, încă o treime din cremă albă, restul de cremă cu căpșune iar la final încă un strat de cremă albă. Dăm prăjitură la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru o oră. Oprim focul și lăsăm cheesecake-ul la răcit în cuptor apoi îl dăm la frigider pentru cel puțin șase ore.

Decor. Mixam smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudra până când obținem o frișcă fermă. Punem frișcă peste cheesecake iar apoi ornam cu căpșune.

Poftă bună!

Foto: enjoy-dessert.com

M.T.

Citeşte şi:

REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Salată de vinete grecească. Este delicioasă şi perfectă pentru zilele de post

VIDEO / REŢETA ZILEI: VINERI - Pui gătit în ou şi orez! Dacă ai rămas fără inspiraţie, vineri seara se anunţă precipitaţii în cavitatea bucală

VIDEO / REŢETA ZILEI: JOI - Prăjitură cu lavă de unt de arahide! Desertul ce anunţă sfârşitul de săptămână

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro