REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Crepes Suzette
Publicat pe 16.08.2015 la 17:10 Actualizat pe 16.08.2015 la 17:03
Pentru că este duminică, vă prezentăm un desert special recomandat de celebrul bucătar, Nicolai Tand.
Pentru că este duminică, vă prezentăm un desert special recomandat de celebrul bucătar, Nicolai Tand.
Să începem
Ingrediente: (pentru cinci porţii)
– 1,5 l zeamă de portocale
– 150 ml zeamă de lamiae
– 150 g zahăr
– 150 g unt
– 15 ml Grand Marnier
– un vârf de zest
Mod de preparare:
Zahărul se pune într-o tigaie şi pe topeşte pe foc în zeama de portocale şi lămâi. După ce sosul clocoteşte, se adaugă untul, un vârf de zest şi se aşază câte-o clătită, făcută în prealabil. Se mai lasă pe foc la înăbuşit, pentru ca aroma sosului să întrepătrundă clătita.
La final, se scoate pe o farfurie şi înainte de servire se adaugă un shot de Grand Marnier şi se flambează. Acest procedeu va aromatiza întregul desert.