REŢETA ZILEI - JOI: Desert la pahar cu cremă de iaurt şi caise
Publicat pe 13.08.2015 la 16:46 Actualizat pe 13.08.2015 la 16:57
Vara şi pofta de dulce se împacă foarte bine mai ales dacă este vorba de un desert răcoritor, precum crema de iaurt şi caise.
Vara şi pofta de dulce se împacă foarte bine mai ales dacă este vorba de un desert răcoritor, precum crema de iaurt şi caise.
Ingrediente: 200 g pişcoturi, 200 ml compot de caise, 500 ml smântână dulce pentru frişcă, 500 ml iaurt natural, 1 esenţă de vanilie, 50 g zahăr pudră, 200 g gem de caise, 7-8 caise.
Mod de preparare: Se mixează smântâna pentru frişcă cu zahărul pudră până ce aceasta devine fermă. Apoi se adaugă iaurtul, scurs bine în prealabil. Se omogenizează compoziţia şi se adaugă esenţa de vanilie. Se însiropează pişcoturile în zeama de compot şi se taie în bucăţele mici. Se aşează câte un strat de pişcoturi în fiecare pahar, apoi adăugăm câte un strat de cremă, urmat de un strat de gem de caise. Mai adăpugăm un strat de pişcoturi, un strat de cremă şi la final gem. Se decorează cu pişcoturi, sferturi de caise şi mentă.
Citeşte şi: