REŢETA ZILEI - MARŢI: Tartă cu fistic
Publicat pe 11.08.2015 la 15:40 Actualizat pe 12.08.2015 la 09:53
Nicolai Tant vă recomandă şi astăzi un desert delicios şi capricios.
Nicolai Tant vă recomandă şi astăzi un desert delicios şi capricios.
Când vine vorba de deserturi, celebrul bucătar nu mai poate de plăcere şi de bucurie că poate împărţi din experenţa lui vastă. "Fistic crocant, gem de smochine și caju. O combinație apetisantă prin excelență! De foarte mult timp, îmi doream să vă pregătesc acest desert. Și asta pentru că este unul dintre favoritele mele. Când veți gusta această tartă, vă veți da seama repede de ce îmi place atât de mult", a spus Nicolai pe blogul său.
Dacă ați încercat deja tarta cu caise , aveți experiență când vine vorba de pregătit foietajul acasă. :)
Foietaj:
Ingrediente
250g de făină;
100g de zahăr pudră;
130g de unt ;
4 ouă;
esență de vanilie;
3 linguri de apă.
Mod de preparare:
Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri și le batem împreună cu un ou întreg.
Mai apoi, într-un bol, amestecăm făina și zahărul pudră, peste care adăugăm untul tăiat în bucățele. În continuare, adăugăm ouăle bătute și amestecăm până la omogenizare.
Compoziție:
Ingrediente
150g de fistic;
150g de unt;
100g caju;
3 linguri de gem de smochine;
3 ouă;
câteva boabe de orez;
2 linguri de zahăr pudră.
În continuare, vom băga aluatul la cuptor zece minute, la temperatura de 180 de grade.În blender, punem fisticul si zaharul pudra.
Mai apoi, într-un bol, amestecam cele 150 de grame de unt topit în prealabil cu ouăle și încă puțin zahăr pudră. Amestecăm bine de tot până omogenizăm conținutul. Peste compoziția aceasta, turnăm și crema din blender, și amestecăm foarte bine.
După ce scoatem aluatul din cuptor, turnăm gemul de smochine, iar mai apoi, adăugăm, compoziția cu fistic.
Mai introducem 25 de minute desertul la cuptor, iar la final, presărăm caju pe deasupra. Și gata! Să avem doar răbdare să se răcească!
Poftă bună!