REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Cuburi de biscuiţi şi nucă. Un desert perfect pentru o masă în familie
Publicat pe 27.03.2016 la 16:15 Actualizat pe 27.03.2016 la 16:43
Este weekend, aşa că este momentul să petreci puţin timp de calitate în compania celor dragi. Surprinde-i cu ceva bun şi pregăteşte-le un desert special şi delicios, dar uşor de preparat şi anume cuburi de biscuţi şi nu
Este weekend, aşa că este momentul să petreci puţin timp de calitate în compania celor dragi. Surprinde-i cu ceva bun şi pregăteşte-le un desert special şi delicios, dar uşor de preparat şi anume cuburi de biscuţi şi nucă.
Este o reţetă savuroasă, pe care merită să o încerci. Iată cum se prepară, potrivit site-ului e-retete.ro.
Ingrediente:
- 225 gr biscuiți simpli (tip petit beurre, butter biscuits)
- 225 gr nucă (sau amestec alune de pădure și migdale)
- 225 gr unt
- 125 ml apă
- 200 gr zahăr (poate fi brun)
- 200 gr ciocolată neagră (50% cacao)
- 1 lingură rom
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 lingură ulei (cu gust neutru)
Mod de prepare:
Pentru început, se topește pe abur 100 gr ciocolată. Se zdrobesc mărunt biscuiții (i-am măcinat în robot), apoi se macină nucă. Se amestecă bine. Într-o crăticioară se pune apa și zahărul. Până se dizolvă complet zahărul lăsați focul pe mic, să nu fiarbă, apoi puteți crește un pic intensitatea lui. După ce începe să fiarbă siropul lăsați pe foc 3 minute.
Trageți crăticioară de pe foc și adăugați untul tăiat bucăți. Amestecați până untul e dizolvat complet. Adăugați vanilia, apoi turnați siropul peste amestecul de biscuiţi şi nuca, apoi amestecați. Împărțiți amestecul în două părți egale. În una din părți turnați ciocolată topită și romul și amestecați rapid, până e omogen.
Se lasă cele două compoziții să se răcorească un pic (cca 5 minute). Într-o tavă pătrată de 20 x 20 cm (tapetată cu hârtie de copt) se pune amestecul cu ciocolată. Se nivelează bine de tot cu dosul unei linguri. Se pune deasupra amestecul simplu. Se nivelează și el bine.
Se topește restul de 100 gr ciocolată pe abur. Se adaugă uleiul și se omogenizează. Se toarnă glazură de ciocolată peste prăjitură. Scuturați puțin tavă să se autoniveleze glazură. Se acoperă vasul cu folie și se dă la frigider câteva ore (sau și mai bine peste noapte).
Se tăie batoane sau cuburi. Dacă doriți, puteți presară puțină cacao deasupra. Prăjitură se păstrează la frigider, altfel se înmoaie. Dacă nu o puteți tăia perfect, lăsați-o 5-10 minute la temperatura camerei și apoi se va tăia ușor.
Poftă bună!
Foto: e-retete.ro
M.T.
Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI: SÂMBĂTĂ - Cum să faci puişori din bezea! Trebuie să încerci
REŢETA ZILEI - VINERI: Prăjitura "Fabulosa"! Are patru straturi, iar gustul e incredibil de bun
REŢETA ZILEI - JOI: Salată antistres de post! E sănătoasă şi te va relaxa!