REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Mousse de căpșuni
Publicat pe 19.07.2015 la 21:31 Actualizat pe 19.07.2015 la 21:38
Pentru că e vară, iar temperaturile ridicate nu ne fac prea mult bine, avem nevoie de mâncăruri uşoare, care să ne revigoreze. Ne-am gândit că vă vom revigora cu această reţetă.
Pentru că e vară, iar temperaturile ridicate nu ne fac prea mult bine, avem nevoie de mâncăruri uşoare, care să ne revigoreze. Ne-am gândit că vă vom revigora cu această reţetă.
Ingrediente (pentru două persoane):
-2 albușuri;
-100 g de căpșuni
-2 ml de vin de Porto
-2 linguri de zahăr
-ciocolată After Eight
-puțin piper
-fulgi de migdale
Mod de preparare:
Punem în blender căpșunile cu o lingură de zahăr, cu vinul de Porto, și adaugăm și puțin piper
Separat, batem albușurile cu o altă lingură de zahăr până obținem o spumă. Încet, încorporăm mousse-ul de căpșuni în spuma de ouă.
Ornăm cu o tabletă de ciocolată After Eight, fulgi de migdale și o căpșună.
Bon Appetit!
Tips: Când batem albușurile, putem adăuga zahăr praf, scrie chef Nicolai Tand pe blogul său personal.
Citeşte şi:
L.C