Reţeta zilei - DUMINICĂ: Pască delicioasă cu brânză şi stafide
Publicat pe 05.04.2015 la 17:00 Actualizat pe 05.04.2015 la 23:59
Recomandarea noastră pentru astăzi este Pasca cu brânză. Este o reţetă potrivită pentru această perioadă în care creştinii se pregătesc de Învierea Domnului. Această reţetă este de dificultate medie.
Recomandarea noastră pentru astăzi este Pasca cu brânză. Este o reţetă potrivită pentru această perioadă în care creştinii se pregătesc de Învierea Domnului. Această reţetă este de dificultate medie.
Conform culinar.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente
100 gr unt
7 buc ouă
1 buc lămâie
500 ml lapte
1 vârf sare
200 gr zahăr
1 kg făină
50 gr drojdie proaspătă
2 buc fiole esența de rom
100 gr stafide
500 gr brânză dulce
scursă de zeamă
1 lingură coajă de lămâie
100 gr smântâna
Mod de preparare
Pască delicioasă cu brânză dulce și stafide este o prăjitură de casă tradițională și delicioasă. Se face o maia din drojdie, 1 lingură de făină și 100 ml lapte călduț. Se lasă să crească până își dublează volumul. Separăm albușul de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecam cu un praf de sare până se albesc.
Punem laptele la fiert împreună cu zahărul și lăsăm până da în primul clocot, apoi îl lăsăm să se răcească. Când este călduț adăugăm 1 fiolă esența de rom,gălbenușurile și coajă rasă de lămâie.
Într-un vas înalt punem făină cernută de 2-3 ori, așa va fi mai afânata, iar cozonacul va crește frumos. Facem o gropiță, adăugăm maiaua și laptele călduț. Frământăm până se încorporează tot lichidul. Încălzim puțin untul și îl incorporam treptat. Frământăm energic până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Adăugăm stafidele ținute în rom și mai frământăm până incorporam toate stafidele.
Acoperim aluatul și îl lăsăm la crescut, circa 40-45 de minute, la loc călduros, până își dublează volumul. Între timp amestecăm brânză cu zahărul, smântâna, coajă de lămâie și stafidele ținute în rom. Împărțim aluatul în două părți. La rândul lor bucățile se mai împarte în două.
Întindem o parte din aluat și o punem într-o formă rotundă de tort. Întindem a două jumătate în sul lung și îl răsucim. Îl adăugăm pe margine și lăsăm la crescut din nou, până își dublează volumul. Punem în mijloc umplutura de brânză și dăm la cuptorul încălzit în prealabil până se rumenește frumos deasupra. La fel procedăm su cu aluatul rămas. Lăsăm pască cu brânză dulce și stafide să se răcească înainte de a o tăia.
sursă foto Youtube
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Tort Dracula
REŢETA ZILEI - LUNI: Cartofii prinţului
E.V