REŢETA ZILEI - LUNI: Cartofii prinţului
Publicat pe 03.11.2014 la 16:17 Actualizat pe 03.11.2014 la 16:24
Când eşti prinţesă la bucătărie, el este prinţ în capul mesei, de aceea trebuie să-l serveşti cu un meniu pe măsură. Cu reţeta asta nu vei da greş, iar prinţul tău va fi foarte încântat. Iată cum poţi să găteşti "Cartofii prinţului":
Când eşti prinţesă la bucătărie, el este prinţ în capul mesei, de aceea trebuie să-l serveşti cu un meniu pe măsură. Cu reţeta asta nu vei da greş, iar prinţul tău va fi foarte încântat. Iată cum poţi să găteşti "Cartofii prinţului":
INGREDIENTE:
- 1,5 kg cartofi
- 400 ml de smântână (o recomand pe aceea specială pentru gătit de la Dorna)
- 300 ml lapte
- 80 g brânză Cheddar
- 1 căţel de usturoi
- 1 ligură de nucşoară măcinată
- 10 g unt
- sare şi piper
MOD DE PREPARARE:
Acum te poţi apuca de treabă! Pune la fiert smântâna cu laptele şi usturoiul pisat. Când începe să dea în clocot, ia amestecul de pe foc, adaugă nucşoară, acoperă-l şi lasă-l la infuzat pentru următoarele 10 minute. Nu vor fi însă minuţele de pauză pentru că vorbim exact de timpul în care vei curăţa cartofii şi îi vei felia aşa cum vezi şi în imagini. Acum îţi dau voie să-ţi alegi vasul termorezistent în care toate ingredientele astea se vor transforma în ceva foarte bun pentru Măria Sa Prinţul! Unge bine cu unt toate cotloanele vasului şi aşează apoi rondelele de cartofi în straturi. Peste fiecare strat aruncă fără milă cu sare de mare şi piper negru măcinat. La final toarnă amestecul de lapte şi smântâna peste cartofi. Să fii atentă, chiar dacă gândul îţi zboară la prinţ: nivelul laptelui şi al smântânei trebuie să fie până la jumătatea ultimului strat de cartofi! Urmează lovitura de graţie: un strat pufos de brânză Cheddar proaspăt răzuită! Uită-i o oră la cuptorul încins la 180 de grade şi cu siguranţă va uita şi prinţul de el când se va înfrupta!
A.B.
Sursă: printesapolonic.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Bomboane păianjen cu ciocolată! Ideale pentru noaptea de Halloween!