REŢETA ZILEI - VINERI: Bomboane păianjen cu ciocolată! Ideale pentru noaptea de Halloween!
Publicat pe 31.10.2014 la 16:12 Actualizat pe 31.10.2014 la 16:43
Seara de Halloween este un motiv inedit pentru a găti un desert special, ceva nou. Propunerea noastră pentru seara "morţilor" sunt delicioasele bomboane păianjen din ciocolată.
Seara de Halloween este un motiv inedit pentru a găti un desert special, ceva nou. Propunerea noastră pentru seara "morţilor" sunt delicioasele bomboane păianjen din ciocolată.
Deşi sunt dedicate nopţii de Halloween nu sunt deloc înspăimântătoare, ba din contră. Păianjenii din ciocolată sunt simpatici, dar cel mai important, extrem de delicioşi.
Iată ingrediente necesare pentru prepararea păienjenilor de ciocolată:
- 1 tabletă ciocolată cu lapte
- 1/2 tabletă ciocolată neagră
- 300g pandișpan sau negresă
- jeleu negru, rolă
- bomboane mici negre
- creioane cu pastă zahăr
Mod de preparare:
În primul rând trebuie să ai la îndemână blat gata făcut de pandișpan, sau negresă, sau orice prăjitură preferată. Topește ciocolată cu lapte la baie de aburi sau microunde, și adaugă jumătate din cantitate peste blatul de prăjitură sfărâmiţat. Amestecă bine. Adaugă tabletă de ciocolată amăruie peste jumătatea de ciocolată cu lapte topită și topește-le împreună. Formează din blatul de pandișpan bile mici pe care le înțepi cu bețigașe de lemn sau pentru bomboane dacă ai. Da fiecare bomboana prin ciocolată topită, lasă ciocolată în exces să se scurgă și așează-le pe un grătar sau pe o tavă cu hârtie pergament.
Cât timp ciocolată încă nu s-a întărit de tot, presară peste toate bomboanele, din abundență, fulgi mici de ciocolată. Acum poți să lași bomboanele să se întărească de tot. După ce s-au întărit, tăie fâșii de lungimi egale din jeleul negru, pentru a formă picioarele bomboanelor.
Fă cu o scobitoare locuri mici în care dorești să pui picioarele, și așează acolo jeleul. Cu creioanele cu pastă de zahăr desenează ochii: prima dată fă o bulină mai mare albă, apoi un punct mic negru în mijloc.
Reţeta de Halloween este gata de servit.(Sursă: culinar.ro)
A.C.
Foto: culinar.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - JOI: Supă de dovleac cu pere
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Plăcintă cu carne de pui, porumb şi mazăre