REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Spaghetti cu dovlecel, perfecte pentru Ziua Internaţională a Pastelor
Publicat pe 25.10.2015 la 16:10 Actualizat pe 25.10.2015 la 16:26
Astăzi este Ziua Internaţională a Pastelor! Laura Cosoi a postat o reţetă pe blogul ei care este perfectă pentru această zi şi se prepară foarte uşor.
Astăzi este Ziua Internaţională a Pastelor! Laura Cosoi a postat o reţetă pe blogul ei care este perfectă pentru această zi şi se prepară foarte uşor.
Ingrediente:
- Spaghetii
- 6 roşii (1 conservă)
- 3 căţei usturoi
- 1 ceapă mică
- oregano
- busuioc
- 4 linguri parmezan
- 1/2 dovlecel
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Mărunţeşte roșiile și pune-le într-o oală pe foc. Între timp pui apa la fiert pentru paste, la foc mic. Lași sosul de roșii să fiarbă și după 10 minute adaugi usturoiul tăiat în jumătate, împreună cu ceapă mărunțită. Mai lași pe foc 5 minute compoziția până ce sosul începe să scadă. Din când în când poți adauga apa dacă ți se pare prea gros. După cele 15-18 minute poți adauga dovlecelul mărunțit, oregano, sarea, piperul, uleiul de măsline și busuiocul proaspăt. Se mai lasă pe foc maxim 5 minute, timp în care pui pastele la fiert cu puțină sare. Scoți pastele după 3 minute, le strecori și le adaugi în tigaia / oala cu sosul. Amesteci bine ca să omogenizeze și așezi compoziția în farfurie punând parmezanul peste!
Poftă bună!
A.B.
Foto: lauracosoi.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Prăjitura zi şi noapte! Te vei îndrăgosti de gustul ei