REŢETA ZILEI- DUMINICĂ: Supă cremă de ardei copţi
Publicat pe 12.10.2014 la 17:00 Actualizat pe 12.10.2014 la 17:04
Nimic nu se compară cu o masă de duminică în familie şi cu o supă inedită, servită la felul întâi. Supa cremă de ardei copţi este foarte uşor de preparat, arată extrem de bine şi este foarte sănătoasă.
Nimic nu se compară cu o masă de duminică în familie şi cu o supă inedită, servită la felul întâi. Supa cremă de ardei copţi este foarte uşor de preparat, arată extrem de bine şi este foarte sănătoasă.
INGREDIENTE:
- 1,5 kg de ardei graşi
- 300 g de pulpă de roşii
- o ceapă mare tocată mărunt
- 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- 250 ml smântână lichidă, pentru gătit
- 30 ml ulei de măsline
- sare de mare
- piper negru, proaspăt râşnit
Mod de preparare:
Coaceţi şi curăţaţi ardeii de pieliţă, seminţe şi cotor, apoi încingeţi uleiul într-o oală de mărime medie. Adăugaţi ceapa şi usturoiul, pulpa de roşii şi imediat după, ardeii. Amestecaţi bine şi turnaţi apă cât să cuprindă toate ingredientele. Fierbeţi toate aromele împreună cam 20 de minute, apoi adăugaţi smântâna lichidă şi pasaţi supa cu ajutorul unui blender. Asezonaţi cu sare şi piper şi savuraţi-o în linişte, caldă sau rece, cu o felie de pâine prăjită.