REŢETA ZILEI - JOI: Ciorbă rădăuţeană
Publicat pe 23.10.2014 la 16:59 Actualizat pe 23.10.2014 la 17:09
Pentru masa de prânz, o alegere ingenioasă este ciorba rădăuţeană! Este un preparat gustos, sănătos şi este foarte potrivit atunci când vremea se răceşte afară. O ciorbă fiebinte singur vă va face să vă simţiţi mai bine. Iată cum se prepară!
Pentru masa de prânz, o alegere ingenioasă este ciorba rădăuţeană! Este un preparat gustos, sănătos şi este foarte potrivit atunci când vremea se răceşte afară. O ciorbă fiebinte singur vă va face să vă simţiţi mai bine. Iată cum se prepară!
INGREDIENTE:
- 6 pulpe de pui (600g),
- 3 morcovi,
- 2 păstârnacii,
- 130g ţelină,
- 2 ardei capia,
- 1 ceapă mare,
- 7 căţei de usturoi,
- pătrunjel verde tocat mărunt,
- 3 gălbenuşuri,
- 200g smântâna,
- Sare şi piper după gust, sau delikat,
- 30- 50ml oţet.
MOD DE PREPARARE:
Se curăţă ceapa, morcovii, păstrânacii şi ţelina. Se îndepărtează cotoarele ardeilor şi se scor sâmburii. Apoi se spală toate legumele. Se curăţă căţeii de usturoi şi se pisează. Pătrunjelul se toacă foarte mărunt, pulpele de pui se curăţă şi se spală de asemenea.
Se toarnă apoi într-o oală aproximativ 4 litri de apă, în care se pun pulpele de pui. Peste carne se pun ceapa, morcovii, păstrânacii, ţelina şi ardeii capia, toate întregi. Se condimentează totul cu sare după gust, apoi se lasă la fiert circa de 45 minute.
După ce s-au fiert toate legumele, dar şi carnea, ele se scot într-o strecuratoare, apoi se lasă la scurs. Oala cu supa rămasă se ia de pe foc până preparăm legumele, zarzavaturile şi carnea. Se toacă morcovii în cubuleţe mici. Apoi ardeiul capia se decojeşte neapărat, iar apoi se taie şi ei cubuleţe. Ceapa, păstrânacii şi ţelina se pun într-un bol şi se pisează cu blenderul vertical până se obţine un piure. Carnea, după ce este scursă, se desface de pe oase şi se rupe fâşii sau se taie cubuleţe.
Din supa în care au fiert carnea şi legumele se toarnă într-un bol 350 ml supa. În alt bol se pun 3 gălbenuşuri care se amestecă bine cu o lingura de lemn. Peste gălbenuşuri se adaugă smântâna şi se amestecă, până la omogenizare. Se adaugă apoi usturoiul, după care se amestecă din nou. În această compoziţie se adaugă supa, supa. Este foarte important ca ea să fie rece, apoi se amestecă până se omogenizează complet.
Se pune din nou pe foc oala cu supă în care au fiert carnea şi legumele. Se adaugă apoi piureul, după care se amestecă. Se adaugă carnea în supă, morcovii şi ardeiul. Peste această ciorbă se adaugă compoziţia din gălbenuşuri şi smântâna şi se amestecă.
Se condimentează cu sare şi piper după gust. Se mai lasă puţin la fiert până dă în clocot, apoi se ia de pe foc şi se adaugă oţet după gust.
Se serveşte fierbinte cu pătrujel proaspăt pe deasupra şi pâine prăjită, în funcţie de preferinţele fiecăruia.
Poftă bună!
Foto:Captură Youtube
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Ghiveci de toamnă
REŢETA ZILEI - MARŢI: Cea mai sănătoasă omletă. Încearc-o şi spune-ne dacă-ţi place!