REŢETA ZILEI - JOI: Cuiburi de cartofi
Publicat pe 05.11.2015 la 16:25 Actualizat pe 05.11.2015 la 16:43
Cuiburi de cartofi este o reţetă delicioasă, cu care-ţi vei cuceri prietenii. Uşor de preparat, această reţetă este perfectă atât pentru cină, cât şi pentru masa de prânz.
Cuiburi de cartofi este o reţetă delicioasă, cu care-ţi vei cuceri prietenii. Uşor de preparat, această reţetă este perfectă atât pentru cină, cât şi pentru masa de prânz.
Ingrediente: 4 cartofi măricei, 400 g spanac opărit şi tocat, 4 linguriţe cu ulei de măsline, 4 ouă mari, 1 linguriţă cu sare, 2 linguriţe praf de usturoi, 2 linguriţe pudră de ceapă, 4 linguriţe cu ulei.
Mod de preparare: se dau cartofii pe răzătoare mare, apoi se presară deasupra jumătate din cantitatea de sare, se amestecă bine şi amestecul se pune într-o strecurătoare timp de 20 de minute. În acest timp, se sotează spanacul în ulei de măsline, se presară restul de sare şi câte două linguriţe cu praf de usturoi şi ceapă. Se amestecă totul şi se pune la foc până când lichidul se evaporă, adică timp de circa 6-8 minute. Apoi, scurge cu mâinile cartofii şi pune-i într-un castron împreună cu piperul, uleiul şi restul de pudră de usturoi şi ceapă. Se amestecă totul bine. După care se ung cu puţină grăsime formele de brioşe şi se tapează fiecare formă cu amestecul de cartofi raşi. Se dă la cuptorul încins pentru 15 minute.
Separat se bat ouăle, se adaugă un praf de sare şi se încorporează în spanac. Apoi, cu această compoziţie se umplu cuiburile de cartofi şi se dau la cuptor pentru încă 10-15 minute. Apoi se scot de la cuptor şi se mai lasă câteva minute să se răcească înainte de a se scoate din formă.
sursa: mayihavethatrecipe.com
Citeşte şi: