VIDEO / REŢETA ZILEI - JOI: Dinţii negresei, prăjitura copilăriei noastre
Publicat pe 25.02.2016 la 16:39 Actualizat pe 25.02.2016 la 16:51
Tuturor ne face plăcerea să ne amintim de perioada copilăriei, aşa că prăjitura aceasta te va duce cu siguranţă cu gândul la vremea când erai lipsit de griji şi responsabilităţi. Prăjitura Dinţii negresei îi va cuceri de la prima gustare pe cei mici, care vor aprecia un dulce făcut în casă faţă de prăjiturile de cofetărie.
Tuturor ne face plăcerea să ne amintim de perioada copilăriei, aşa că prăjitura aceasta te va duce cu siguranţă cu gândul la vremea când erai lipsit de griji şi responsabilităţi. Prăjitura Dinţii negresei îi va cuceri de la prima gustare pe cei mici, care vor aprecia un dulce făcut în casă faţă de prăjiturile de cofetărie.
Ingrediente blat: 250 g unt, 6 gălbenuşuri, o cană de lapte, 300 g de făină, 1 plic de praf de copt, 50 g de cacao, gem de prune, gem de caise.
Ingrediente bezea: 6 albuşuri, 150 g de zahăr, zeama de la o lămâie, esenţă de rom.
Mod de preparare blat: untul se freacă cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile de la 6 ouă, amestecând bine după fiecare. Se adaugă alternativ laptele şi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Apoi, se toarnă aluatul obţinut în tava unsă şi tapetată cu făină. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.
Mod de preparare bezea: albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat zahărul şi zeama de la o lămâie. Se freacă bine cu mixerul până se obţine o bezea foarte tare, care se aromatizează cu esenţă de rom.
Când blatul este copt, îl scoatem şi îl unggem cu gem de prune sau de cause în strat foarte subţire. Peste gemul întins pe blat se adaugă bezeaua, pe care avem grijă să o nivelăm bine şi apoi o mai dăm la cuptor pentru 7-8 minute. Apoi, o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească timp de 10 minute şi o tăiem cu cuţitul înmuiat în apă rece. După fiecare rând ăiat, se spală cuţitul ca bezeaua să se taie perfect.
Citeşte şi:
REȚETA ZILEI - MARȚI: Ouă umplute aurii, un adevărat curcubeu în cerul gurii|
REŢETA ZILEI - LUNI: Aşa pregăteşti cel mai bun DOBOŞ! Te vei îndrăgosti de această prăjitură
A.E.D.