REŢETA ZILEI: JOI - MICI RAW VEGAN
Publicat pe 18.06.2015 la 12:10 Actualizat pe 18.06.2015 la 12:20
Mititeii sunt consumaţi în cantităţi industriale de către români şi se află în topul preferinţelor la fiecare sărbătoare, dar mai ales, vara, la grătar. Pentru persoanele care se află la dietă sau au adoptat un stil de viaţă raw vegan, care presupune consumul de mâncare vegetariană şi negătită la foc, Olivia Steer propune o reţetă inedită.
Mititeii sunt consumaţi în cantităţi industriale de către români şi se află în topul preferinţelor la fiecare sărbătoare, dar mai ales, vara, la grătar. Pentru persoanele care se află la dietă sau au adoptat un stil de viaţă raw vegan, care presupune consumul de mâncare vegetariană şi negătită la foc, Olivia Steer propune o reţetă inedită, pe blogul ei.
Ingrediente
- 300 de grame de ciuperci spălate bine și tocate mărunt (sau mărunțite în robotul de bucătărie)
- 300 grame de nuci măcinate fin
- o ceapă mică, tăiată fin
- cinci căței de usturoi, pasați
- 300 de grame de grîu încolțit măcinat (prin mașina de tocat carne sau în robotul de bucătărie)
- condimente pentru mici (o lingură de cimbru, cinci boabe de piper, cinci boabe de enibahar, 10 semințe de coriandru, jumătate de lingurită de chimion, un anason stelat – se macină toate în rîșnița de cafea, se folosește pentru pasta de mici o linguriță, iar restul se închide într=un borcănel din sticlă opacă, bine etanșeizat)
- 30 gram de boia dulce
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- un morvoc mic, ras fin (opțional)
- 1 lingură de semințe de psyllium
Mod de preparare
Ingredientele (mai puțin uleiul și boiaua dulce) se amestecă bine într-un bol mare de sticlă pînă rezultă o pastă nu foarte tare. Se modelează micii, apoi se ung cu un amestec făcut din ulei și boia dulce, cu ajutorul unei pensule, ceea ce va da preparatului aspect de prăjit. Exagerați, dacă vă face plăcere, și realizați mici adîncituri cu muchia cuțitului, ca să imprimați micilor fără foc ceea n-au văzut în viața vieților lor: dungile grătarului. Se lasă la deshidratat două-trei ore.
Citeste si: