REŢETA ZILEI - JOI: Secretul neştiut de nimeni! Burgerul supersănătos, leacul ideal contra mahmurelii
Publicat pe 31.12.2015 la 16:30 Actualizat pe 31.12.2015 la 16:58
După sărbătoarea de Anul Nou fiecare dintre noi, într-o măsură mai mare sau mai mică se confruntă cu eterna problemă a mahmurelii.
După sărbătoarea de Anul Nou fiecare dintre noi, într-o măsură mai mare sau mai mică se confruntă cu eterna problemă a mahmurelii. Bătrânii spun că ciorba acră este cel mai bun remediu. Noi vă prezentăm astăzi o alternativă şi anume o reţetă de burger. Grăsimile din acest preparat au rolul de a absorbi alcoolul din corp.
Ingrediente
PENTRU BURGERI
400g carne slabă tocată de vită
5 fire de ceapă verde, tocate fin
140g de morcov ras
2 căței de usturoi, tocați fin
2 lingurițe de muștar Dijon
1 lingură de tarhon, tocat
1 ou mediu
4 chifle integrale, tăiate pe jumătate
1 linguriță ulei de rapiță, pentru uns
25g de năsturel
PENTRU SALSA
2 ardei roșii mari, tăiați pe jumătate și curățați de semințe și cotor
100g de roșii cherry, tăiate pe jumătate
2 lingurițe zeamă de lime
2 lingurițe de chives, tocate
¼ de ceapă roșie, feliată fin
1 praf fulgi de chilli
Mod de preparare
1. Se pune carnea într-un bol împreună cu ceapa verde, morcovul ras, usturoiul, muștarul, tarhonul și oul. Se amestecă bine folosind o furculiță. Se asezonează cu piper și un praf de sare, apoi se împarte compoziția în patru. Se aplatizează fiecare bucată în parte, ca să ajungă la grosimea de 2cm. Se lasă la frigider 30 de minute. Sau pot fi făcuți cu o zi înainte: se așază burgerii unii peste alții, cu hârtie de copt între ei, și se înfășoară în folie alimentară. Se țin la rece până când sunt gata să fie puși pe grătar, scrie site-ul goodfood.ro.
2. Între timp, se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun ardeii într-o tavă nonaderentă. Se coc 35 de minute, până se rumenesc, apoi se așază roșiile lângă ei, pentru încă trei minute. Se scot din cuptor, apoi ardeii se pun imediat într-un bol și se acoperă cu folie alimentară. Se decojesc de pieliță, se toacă și se pun înapoi în bol. Se toacă roșiile și se amestecă împreună cu ardeii, zeama de lime, chives, ceapa și fulgii de chilli. Se gustă și se asezonează cu piper. Se lasă deoparte.
3. Se încinge tigaia-grătar sau se pregătește un grătar afară. Se ung burgerii pe o singură parte cu puțin ulei de rapiță. Se pun în tigaie, cu partea uleioasă în jos. Se frig cinci minute fără să se miște (pentru că se pot lipi). Dacă vrei burgerul bine făcut, unge-l cu ulei și pe cealaltă parte, întoarce-l și frige-l încă șapte minute.
4. Se iau burgerii de pe grătar și se lasă să se odihnească două-trei minute. Se stropesc chiflele cu zeama lăsată de ardeii copți, se adaugă năsturel, se așază burgerul, apoi o lingură de salsa și, la final, cealaltă jumătate de chiflă.
5. V.N. per porție: 405 kilocalorii, 32g proteine, 15,4g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 37g carbohidrați, 5g fibre, 10g zahăr, 1,44g sare
T.S