REŢETA ZILEI - JOI: Un tort cu adevărat special marca Nicolai Tand
Publicat pe 21.01.2016 la 16:56 Actualizat pe 21.01.2016 la 17:01
Celebrul bucătar Nicolai Tand vă recomandă, pentru că tot se apropie weekendul un desert cu adevărat deosebit.
Celebrul bucătar Nicolai Tand vă recomandă, pentru că tot se apropie weekendul un desert cu adevărat special. Probabil că vă întrebaţi ce îl face aşa deosebit.
Ei, bine Nicolai Tand prepară acest tort simplu de preparat alături de cei doi copii ai lui. Aşadar, dacă vreţi să vă distraţi cu cei mici, vă recomandăm cu drag această reţetă de tort care se numeşte sugestiv "Tortul Regilor".
De ce aveţi nevoie?
– 150 g unt
– 100 g zahăr pudră
– 200 g făină de migdale (migdale sfărâmate fin)
– 2 ouă
– foietaj
– o migdală întreagă
Mod de preparare:
Pentru umplutură se amestecă făina de migdale cu untul, se adaugă zahărul şi un ou. După ce am făcut acest prim pas, luăm o bucată de foietaj şi îi dăm formă rotundă cu ajutorul unei farfurii. Înţepăm foietajul cu furculiţa ca să nu se umfle cât timp stă la cuptor, îl ungem cu gălbenuş de ou, apoi adăugăm umplutura. Deasupra punem cea de-a doua bucată de foietaj. Unim marginile celor două aluaturi, pentru ca umplutura să nu iasă din tavă, cu ajutorul unei furculiţe.
Ȋn final, ungem cu gălbenuş de ou şi băgăm “Tarta Regilor” timp de 30 de minute, în temniţa încinsă la 180 de grade.
T.S