REŢETA ZILEI - JOI: Varză nouă cu carne ca la bunica Prinţesei Polonic! Mănânci până nu mai ştii de tine
Publicat pe 05.05.2016 la 16:17 Actualizat pe 05.05.2016 la 16:26
Varza cu carne este una dintre mâncărurile care ne aduc cu siguranţă aminte de bucătăria bunicii şi pe care o veţi savura din plin oricând. Gustoasă, uşor de preparat şi bogată în vitamine, e perfectă pentru o masă de prânz care să vă dea putere pentru tot restul zilei.
Varza cu carne este una dintre mâncărurile care ne aduc cu siguranţă aminte de bucătăria bunicii şi pe care o veţi savura din plin oricând. Gustoasă, uşor de preparat şi bogată în vitamine, e perfectă pentru o masă de prânz care să vă dea putere pentru tot restul zilei.
Ingrediente: o varză proaspătă, 200 g de muşchi crud şi afumat, o legătură de ceapă verde, un morcov, 3-4 linguri de ulei de porumb, 150 g de roşii pasate, 3 foi de dafin, sare, piper negru măcinat
Mod de preparare: Se curăţă varza de cotor şi se toacă mărunt. Se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoare, iar ceapa verde se curăţă de codiţe şi se taie rondele. Se pun la foc ceaoa şi morcovul stropite cu ulei. Se mestecă până când devin sticloase, apoi se adaugă roşiile, puţină apă, muşchiuleţul de porc tăiat felii şi varza mărunţită, potrivit printesapolonic.ro. Se amestecă bine şi se asezonează cu foile de dafin şi piperul. Apoi, se acoperă toate cu capac şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de jumătate de oră, amestecând din când în când. La final, se potriveşte cu sare după gust şi se savurează cu mămăliguţă caldă.
Citeşte şi
A.E.D.