REŢETA ZILEI: LUNI - Dovlecei crocanţi cu sos
Publicat pe 28.09.2015 la 16:38 Actualizat pe 28.09.2015 la 16:44
Pe vremea asta ploioasă, toţi ne dorim ceva cald şi primitor. Dovleceii crocanţi sunt perfecţi pentru o seară rece în care tot ce contează e căldurica din casă şi mai ales din stomac.
Pe vremea asta ploioasă, toţi ne dorim ceva cald şi primitor. Dovleceii crocanţi sunt perfecţi pentru o seară rece în care tot ce contează e căldurica din casă şi mai ales din stomac.
Ai nevoie de:
3-4 dovlecei de tip zuchinni, cu coaja verde,
200 ml de ulei de măsline
2-3 căţei de usturoi
100 gr. de pesmet
100 gr. parmezan ras
De asemenea se poate adăuga fie un sos de ardei iuţi, fie un sos de iaurt cu usturoi.
Cum să preparaţi dovleceii crocanţi:
Spălaţi dovleceii şi tăiaţii în sferturi. Puneţi într-un bol uleiul de măsline şi usturoiul pisat şi lăsaţi-l câteva minute să se aromatizeze. Pe o farfurie separată, amestecaţi parmezanul ras cu pesmet. Se poate amesteca cu puţină sare dar aveţi grijă! Parmezanul este deja sărat. Dacă nu aveţi parmezan, îl puteţi înlocui cu telemea de oaie (sau orice altă brânză sărată). Daţi bucăţile de dovlecei prin ulei. Odată scoşi din ulei, daţi-i prin amestecul de pesmet şi parmezan. Aşezaţi dovleceii în tava tapetată cu hârtie de copt şi setaţi cuptorul la 200 de grade şi aşteptaţi până se rumenesc.
Sursă foto: caietulcurete.com
A.C.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ - Supă de pui cu porumb
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Coşuleţe cu gem
VIDEO / REŢETA ZILEI: VINERI - Prăjitura curcubeu îţi va face weekend-ul mai frumos