REŢETA ZILEI - LUNI: Gnocchi cu sos si parmezan
Publicat pe 17.08.2015 la 13:20 Actualizat pe 17.08.2015 la 13:22
Pentru că este vară şi caldurile ne omoară astăzi vă prezentăm o reţetă paste perfectă pentru masa de prânz, dar şi pentru cină.
Pentru că este vară şi caldurile ne omoară astăzi vă prezentăm o reţetă paste perfectă pentru masa de prânz, dar şi pentru cină.
Ingredietele secrete şi atent pentru gnocchi cu sos si parmezan sunt alese de bucătarul Nicolai Tand, unul dintre cei mai vestiţi bucătari din România.
"Paste moi si delicate din cartofi, mustind de sos delicios facut cu rosii cherry, ricotta si baby spanac, acoperite cu felioare transparente de parmezan. Poti sa servesti acest preparat inclusiv copiilor aflati la varsta gradinitei", scrie Nicolai pe blogul său.
Ce ne trebuie:
Pentru gnocchi (10 portii):
1kg de cartofi,
300g de faina,
1 ou,
sare
Pentru sos:
ricotta,
smantana lichida,
rosii cherry,
baby spanac,
parmezan,
ulei de masline
Cum am pregatit:
Intai prepar gnocchi, care sunt un fel de paste din cartofi, moi si delicate. Fierb cartofii, apoi ii pasez si adaug faina, oul si sarea. Framant totul si din aluatul obtinut formez baghete lungi. Le tai cu cutitul in bucati de aproximativ 2cm, pe care le presez un pic cu furculita, pentru ca mai apoi sosul sa le invaluie mai bine. Fierb gnocchi in apa un pic sarata, cu un strop de ulei. Ii asez la fundul cratitei si, cand urca la suprafata, sunt gata.
Pentru sos, pun intr-o tigaie un pic de ulei de masline, rosiile, un catel de usturoi, o mana de baby spanac, o lingura si jumatate de smantana lichida, o lingura de ricotta. Cand rosiile se inmoaie si usturoiul inmiresmeaza toata casa, sosul e gata.
Prezentarea pe farfurie:
Acest preparat cere sa fie servit in farfurii adanci, fiindca are un sos bogat. Asez in farfurii gnocchi, apoi torn sosul si, la final, rad cateva felii subtiri de parmezan (sau folosesc parmezan ras, dupa cum am pofta). Textura placuta a pastelor de cartofi si gustul sosului are mare succes la copii!