REŢETA ZILEI - LUNI: Hrişcă, ciuperci şi maioneză de muştar
Publicat pe 16.03.2015 la 16:26 Actualizat pe 16.03.2015 la 16:34
Pentru acest început de săptămână şi pentru o primăvară plină de energie ne-am gândit să vă propunem o mâncare sănătoasă şi plină de vitamine: hrişcă cu ciuperci şi maioneză de muştar.
Pentru acest început de săptămână şi pentru o primăvară plină de energie ne-am gândit să vă propunem o mâncare sănătoasă şi plină de vitamine: hrişcă cu ciuperci şi maioneză de muştar.
Ingrediente: 500 gr hrişcă, 2 bucăţi ardei capia, 4 bucăţi de ceapă verde, 10 bucăţi ciuperci champignion
Ingrediente marinată pentru ciuperci: 500 ml apă de izvor, zeama de la 2 lămâi, o jumătate de sare de Himalaya
Maioneză de muştar şi caju: 2 linguri muştar raw, 2 linguri caju, 10 linguri ulei extravirgin de măsline, sare de Himalaya după gust, zeama de la o lămâie, piper măcinat după gust
Mod de preparare: Hrişca se hidratează 8 ore în apă de izvor, după care se scurge apa. Nuca de caju se hidratează 3-4 ore. Se face o maioneză din muştar raw şi caju în robotul cu lamă S. Ardeii capia se taie în cubuleţe mici, iar ceapa rondele fine. Amestecăm hrişca, ardeii, ceapa şi ciupercile împreună cu maioneza, folosind o lingură de lemn.
Citeşte şi:
VIDEO/ REŢETA ZILEI - VINERI: Sucul de mere - băutura care curăţă colonul de toxine