REŢETA ZILEI - Luni: Mere coapte cu miere şi scorţişoară
Publicat pe 15.12.2014 la 16:42 Actualizat pe 15.12.2014 la 16:54
Ne-am gândit să începem săptămâna cu un desert delicios şi uşor de pregătit, pentru o după-amiază relaxantă: mere coapte cu miere şi scorţişoară.
Ne-am gândit să începem săptămâna cu un desert delicios şi uşor de pregătit, pentru o după-amiază relaxantă: mere coapte cu miere şi scorţişoară.
Ingrediente:
5-6 mere mari
nucă măcinată
2 linguriţe scorţişoară
8 linguriţe de miere de albine
Mod de preparare:
Scobim miezul merelor pentru a îndeparta cotorul şi samburii. Într-o tava se întinde o hârtie de copt, peste care se pun merele. Separat, se amestecă mierea cu scorţişoară şi nucă şi se umple interiorul fiecărui mar. Deasupra se presară puţină scorţişoară
.
Tava se introduce în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă 20-25 de minute până se rumenesc uşor şi se înmoaie.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - Vineri: "Prăjitura tristă" pentru zile vesele