REŢETA ZILEI - LUNI: Salată de andive cu somon - gata în 10 minute
Publicat pe 30.03.2015 la 16:42 Actualizat pe 30.03.2015 la 17:01
Pentru începutul acestei săptămâni, vă propunem o reţetă bogată în vitamenine, perfectă pentru începutul de primăvară. Uşor de preparat şi absolut delicioasă, salata de andive cu somon este ideală pentru o cină târzie.
Pentru începutul acestei săptămâni, vă propunem o reţetă bogată în vitamenine, perfectă pentru începutul de primăvară. Uşor de preparat şi absolut delicioasă, salata de andive cu somon este ideală pentru o cină târzie.
Ingrediente: 2 andive, 130 g file de somon, 1 lămâie, 2 linguri maioneză, 2 linguri de iaurt, 2 ceape verde, 1 lingură de pătrunjel, 1 lingură mărar, 1 lingură ulei de măsline, 1/2 căţel de usturoi, sare şi piper alb.
Mod de preparare: Extrageţi sucule de lămâie, după care încingeţi uleiul într-o tigaie neaderentă. Adăugaţi şi rumeniţi somonul. Desfaceţi-l cu o lingură de lemn pentru a obţine fulgi crocanţi de somon. După ce aţi tras somonul la tigaie, socoateţi-l şi lăsaţi-l să se răcească pe un şervet pe hârtie. Îndepărtaţi cotorul şi desfaceţi andivele. Tăiaţi andivele în bucăţi de 2-3 centimetri şi stropiţi-le cu o lingură de zeamă de lămâie. Amestecaţi maioneza cu iaurtul, pătrunjelul şi ceapa verde şi jumătatea de căţel de usturoi făcut pastă fină. Asezonaţi cu sare, piper alb şi puţină lămâie în sosul de maioneză cu iaurt. Adăugaţi sosul de andive, peste care presăraţi somonul crocant.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Turkish delight cu sirop de trandafiri! Nu te vei mai putea opri din mâncat