REŢETA ZILEI - LUNI: Supă de pui cu porumb
Publicat pe 09.05.2016 la 16:22 Actualizat pe 09.05.2016 la 16:29
Supa de pui cu porumb este ideală pentru mesele de prânz, dar şi pentru o cină uşoară. Bogată în vitamine, supa de pui îţi asigură energia pentru întreaga zi. Rapid de preparat şi extrem de bună, ea este o variantă rapidă şi pentru mesele din timpul săptămânii.
Supa de pui cu porumb este ideală pentru mesele de prânz, dar şi pentru o cină uşoară. Bogată în vitamine, supa de pui îţi asigură energia pentru întreaga zi. Rapid de preparat şi extrem de bună, ea este o variantă rapidă şi pentru mesele din timpul săptămânii.
Ingrediente: o cutie de boabe de oirumb dulce, o legătură mare de ceapă verde, o ceapă mare, un cartof mare, o bucăţică de unt, patru linguri de smântână, o pulpă de pui fără os şi jumătate de piept de pui, verdeaţă proaspătă tocată mărunt.
Mod de preparare: se pune carnea la foc într-un litru de apă. Într-un vas se pune untul şi se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă cartoful şi se căleşte totul timp de 10 minute, amestecând încontinuu. Se adaugă ceapa verde şi, după 5 minute, se pun şi boabele de porumb.
Carnea se fierbe separat, după care se scurge de supă (care se păstrează) şi se mărunţeşte în bucăţele mici. Apoi, se pun la fiert toate legumele călite şi carnea în supa de pui. Se acoperă şi se mai fierbe încă 10-15 minute, până când cartofii şi porumbul sunt fragede. Se potrivesc cu sare şi se adaugă smântâna. Se dă imediat deoparte şi se pune verdeaţa.
Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cocktail cu vată de zahăr! Băutura perfectă pentru adulţi
Reţeta zilei: Vineri - Budincă din cozonacul rămas de la Paşte
A.E.D.