Reţeta zilei: Vineri - Budincă din cozonacul rămas de la Paşte
Publicat pe 06.05.2016 la 16:50 Actualizat pe 06.05.2016 la 17:22
Dacă ţi-a rămas puţin cozonac de la Paşte şi nu ai vrea să îl arunci, îţi propunem o reţetă delicioasă pe care o poţi face cu ajutorul resturilor. Pentru această budincă ai nevoie de:
Dacă ţi-a rămas puţin cozonac de la Paşte şi nu ai vrea să îl arunci, îţi propunem o reţetă delicioasă pe care o poţi face cu ajutorul resturilor. Pentru această budincă ai nevoie de:
INGREDIENTE
Cozonac uscat – 1 buc
Lapte condensat (pentru prăjituri) – 200 ml
Smântâna de gătit – 250 ml
Scorțișoară măcinată – 1 linguriță
Coajă de lămâie rasă – 1 linguriță
Esența de vanilie – 1 linguriță
Stafide – 100 g
Unt topit – 70 g
Ouă – 4 buc
Mod de preparare
Conform bucataras.ro, rupe cozonacul bucăți și pune-l într-o tavă adâncă; Intercalează și stafidele printre el; Bate ouăle cu mixerul și adaugă untul topit, smântâna, laptele condensat, esența de vanilie și coajă de lămâie;
Pune compoziția peste cozonacul din tavă, apăsând ușor cu o lingură; Introdu tavă în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade; Înfige o scobitoare în centru după cca 25-30 min și dacă este curată înseamnă că este gătită; Servește cu înghețată și topping de vanilie sau caramel.
Sursă foto bucataras.ro
Citeşte şi
Reţeta zilei: Miercuri - O băutură minune făcută în casă ţine diabetul în frâu. Ce trebuie să faci
E.V