REŢETA ZILEI - LUNI: Varză călită cu costiță afumată
Publicat pe 30.11.2015 la 16:05 Actualizat pe 30.11.2015 la 16:21
Varza călită cu costiță afumată este o mâncare foarte gustoasă și consistentă. Dacă țineți post sau nu vă place puteți să renunțați la costița afumată.
Varza călită cu costiță afumată este o mâncare foarte gustoasă și consistentă. Dacă țineți post sau nu vă place puteți să renunțați la costița afumată.
Conform culinar.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente
1 varză mare
1 morcov
2 cepe
costiata afumată (opțional)
ardei gras
sare,
piper,
pătrunjel
Mod de preparare
Varza o tăiați în două și apoi se toacă mărunt. Același lucru îl faceți și cu ceapa și ardeiul. Morcovul se dă pe răzătoare și se călesc în ulei încins (dacă folosiți costița mai întâi o rumeniți pe această în ulei și apoi adăugați legumele). După ce legumele s-au înmuiat se pune varza și se amestecă bine până mai scade din volum, apoi se adaugă un pahar cu apă și se lasă să fiarbă. Spre sfârșit se pune sare și piper după gust. Varza călită cu costiță afumată se servește cu mămăliguță și ardei iute.
Sursă foto retete-mancare.com
citeşte şi
REŢETA ZILEI: DUMINICĂ - Tartă cu cremă de brânză şi sos de mentă marca Nicolai Tand
REŢETA ZILEI - VINERI: Morcovi cu chimen la cuptor. Garnitura perfectă pentru orice fel de mâncare