REŢETA ZILEI - MARŢI: Gomboţi cu curmale! Reţeta Rebecăi de la Hell's Kitchen i-a cucerit chiar şi pe juraţi
Publicat pe 07.04.2015 la 12:18 Actualizat pe 07.04.2015 la 12:25
Rebeca de la Hell's Kitchen i-a cucerit pe juraţi cu reţeta ei gomboţi cu curmale. Desertul este unul de-a dreptul delicios şi uşor de preparat.
Rebeca de la Hell's Kitchen i-a cucerit pe juraţi cu reţeta ei gomboţi cu curmale. Desertul este unul de-a dreptul delicios şi uşor de preparat.
Ingrediente: 1 kg cartofi, 150 g făină, 2 gălbenuşuri, 150 g unt, 1⁄2 kg curmale fără sâmburi, 150 g zahăr, 150 g pesmet, 1⁄2 liguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, se curăță cât sunt fierbinţi şi se sfărâmă ca pentru piure. Se face aluat din cartofi, gălbenuşuri, unt, făina şi sare. Din aluat se face un sul care se taie bucăţele. În fiecare bucată se pune o curmală, se rulează in palma astfel încât curmala să fie îmbrăcată uniform în aluat. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Separat se prăjeşte pesmetul în unt până devine auriu, apoi se adaugă în el zahărul şi scorţişoara.
Citeşte şi: