REŢETA ZILEI - MARŢI: Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde. Un preparat sănătos de primăvară, pentru masa de prânz
Publicat pe 29.03.2016 la 16:20 Actualizat pe 29.03.2016 la 16:34
Dacă te-ai plictisit de mâncărurile clasice, este momentul să încerci ceva nou şi orginal. Pregăteşte o tartă cu cartofi şi dovlecei cu ceapă verde. Este o reţetă delicioasă de primăvară şi este perfectă pentru masa de prânz.
Dacă te-ai plictisit de mâncărurile clasice, este momentul să încerci ceva nou şi orginal. Pregăteşte o tartă cu cartofi şi dovlecei cu ceapă verde. Este o reţetă delicioasă de primăvară şi este perfectă pentru masa de prânz.
Iată cum se preparară această tartă, potrivit site-ului eretete.ro.
Ingrediente:
- 2 cartofi mari
- 1 dovlecel
- 100 gr parmezan ras
- 1 lingură rasă făină
- 2 fire ceapă verde
- câteva fire mărar
- sare, piper
- chili
- puțin ulei
Mod de prepare:
Amestecăm parmezanul cu făină, ceapă tăiat rondele și mărar tocat. Condimentăm cu sare și piper. Cartofii și dovleceii îi curățăm de coajă și îi tăiem felii foarte subtiti, că pentru chipsuri. Ungem o tavă de 26 cm diametru cu puțin ulei și așezam un strat de felii de cartofi care se vor suprapune puțin.
Deasupra așezam un strat de felii de dovlecel. Ungem cu foarte puțin ulei (folosiți o pensulă să nu scăpați prea mult ulei) și presărăm 1/3 din amestecul de parmezan cu ceapă verde.
După care urmează un strat de cartofi, apoi un strat de dovlecel, se unge cu ulei, se presară 1/3 din parmezan, apoi iar un strat de cartofi, ungem cu ulei, presărăm restul de amestec de parmezan și puțin chili (opțional).
În total vom avea 3 straturi de cartofi și între ele 2 straturi de dovlecei. Acoperim tava cu folie de aluminiu și presam cu mâinile tartă să se lipească straturile între ele. O dăm la cuptor la 190C pentru 40 minute.
Scoatem folia și mai lăsăm la cuptor încă 15-20 minute să se rumenească deasupra. Tarta se feliază în tavă și se scot ușor feliile pe o farfurie. Se serveşte caldă.
Poftă bună!
Foto: e-retete.com
M.T.
Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI: LUNI - Rulouri de lasagna cu sos de tomate şi mozzarella! Te topeşti preparând
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Cuburi de biscuiţi şi nucă. Un desert perfect pentru o masă în familie
VIDEO / REŢETA ZILEI: SÂMBĂTĂ - Cum să faci puişori din bezea! Trebuie să încerci