REŢETA ZILEI - MIERCURI 1 APRILIE: "Minciunele"
Publicat pe 01.04.2015 la 09:58 Actualizat pe 01.04.2015 la 10:03
Această reţetă de "Minciunele" face parte din desertul copilărie. Are puţine ingrediente şi este absolut delicioasă. Face parte din familia gogoşilor.
Această reţetă de "Minciunele" face parte din desertul copilărie. Are puţine ingrediente şi este absolut delicioasă. Face parte din familia gogoşilor.
Ingrediente:
- 2 oua intregi
- 3 lg zahar
- 100 gr untura proaspata ( se poate inlocui cu margarina)
- 100 gr smantana (poate fi si iaurt gras)
- coaja de lamaie, esenta de rom sau vanilie
- 1 praf de copt,
- 1 praf sare
- faina cat cuprinde
- ulei incins pt imbaiat (prajit)
- zahar pudra pt coafat
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele si se framanta, la inceput cu lingura, apoi bagam mana in functiune, pana se obtine un aluat nelipicios, nu f moale dar nici f tare. Se intinde o foaie de 4-5 mm, si se taie romburi, crestandu-se pe mijloc, intorcandu-se unul dintre colturi prin taietura, obtinandu-se astfel o forma rasucita. Se incinge uleiul, insa pe un foc domol, si se imbaiaza minciunelele. Cand sunt coapte, se scot pe un servetel absobant, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
L.F.
Citeşte şi: