REŢETA ZILEI - MIERCURI: Chifteluţe de dovlecel
Publicat pe 23.09.2015 la 16:05 Actualizat pe 23.09.2015 la 16:39
Pentru astăzi vă recomandăm să încercaţi chifteluţe de dovlecel. Este un preparat extrem de delicios, rapid. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul este unul foarte, foarte gustos.
Pentru astăzi vă recomandăm să încercaţi chifteluţe de dovlecel. Este un preparat extrem de delicios, rapid. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul este unul foarte, foarte gustos.
Ingrediente:
1 kg dovlecei medii
3 fire de ceapă verde
2 ouă (pot fi doar albușurile dacă vrei să fie mai light)
100g făină de secară sau de semințe
1 linguriță turmeric,
1 linguriță mărar proaspăt,
1 linguriță boia dulce sau picantă
sare, piper
Mod de preparare:
Preîncalzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Spală dovlecelul bine. Taie-i capetele și apoi taie-l în jumătăți pe lungime. Folosește o linguriță să scoți semințele.
Dă dovlecelul pe răzătoarea mare și apoi freacă-l cu sare și lasă-l într-o sită timp de 15-20min să se scurgă excesul de apa. Poți chiar să-l pui în tifon, iar la final să-l scurgi ca pe caș.
Bate ouălele sau albușurile puține. Amestecă făină și condimentele . Toată ceapă și mărarul mărunt. Adaugă-le în compoziție.
Adaugă dovleceii. Umezește-ți mâinile și fă biluțe din compoziție. Clateste-ți mâinile cu apă atunci când se lipește compoziția de piele. Așează biluțele uniform pe o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Lasă-le timp de 12 minute la cuptor, întorcându-le pe cealalata parte după primele 6 minute.
Sursă foto hepta
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - VINERI: "Vinete la cuptor", recomandate de asistenta TV Raluca Dumitru!
REŢETA ZILEI: JOI - MICI RAW VEGAN
E.V