REŢETA ZILEI - MIERCURI: Garnitură de legume la cuptor cu usturoi şi verdeţuri!
Publicat pe 22.04.2015 la 16:01 Actualizat pe 22.04.2015 la 16:07
Pentru că este astăzi este miercuri, vă propunem o reţetă de post! Garnitura de legume la cuptor cu usturoi şi verdeţuri este extrem de simplă de pregătit, iar ea este potrivită şi pentru cei care nu pot sta departe de carne. Un muşchiuleţ de porc umplut cu ciuperci şi afumătură, dar şi alte fripturi cu carnea preferată se potrivesc perfect cu garnitura cu legume la cuptor în farfuria ta.
Pentru că este astăzi este miercuri, vă propunem o reţetă de post! Garnitura de legume la cuptor cu usturoi şi verdeţuri este extrem de simplă de pregătit, iar ea este potrivită şi pentru cei care nu pot sta departe de carne. Un muşchiuleţ de porc umplut cu ciuperci şi afumătură, dar şi alte fripturi cu carnea preferată se potrivesc perfect cu garnitura cu legume la cuptor în farfuria ta.
Ca să pregăteşti o garnitură de legume la cuptor cu usturoi şi verdeţuri pentru patru persoane, ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 2 vinete (580 g);
– 4 cartofi medii (530 g);
– 6 cepe mici (220 g);
– 1 ardei gras roşu (250 g);
– 1 dovlecel (270 g);
– 5 căţei de usturoi mari (20 g);
– 100 ml ulei de masline;
– 1 linguriţă de oregano uscat. Dacă aveţi proaspăt e cu atât mai bine (frunzele de la 4-5 tije);
– 1/2 legatură pătrunjel verde;
– 1/2 din sucul de la o lămâie;
– sare, piper măcinat.
Cum se prepară garnitura de legume la cuptor, cu usturoi şi verdeţuri?
Încingi cuptorul la 200 grade Celsius. Şi, după ce l-ai pornit, pui legumele curăţate şi tăiate: vinetele, cartofii, dovlecelul şi ardeiul gras – cubuleţe, cepele – jumătăţi sau sferturi, usturoiul – trecut prin presă într-o tavă adâncă sau într-un vas Jena, potrivit gurmandino.ro. Apoi presară oregano, sare şi piper măcinat şi toarnă uleiul şi amestecă bine (legumele să fie acoperite uniform de ulei). Înainte să bagi tava la cuptor, acoperă legumele cu o folie de aluminiu.
Laşi legumele acoperite cu folia timp de 20 de minute, după care o dai la o parte. Totodată creşti temperatura cuptorului la 220 grade Celsius şi le mai laşi timp de 15-20 de minute sau până se pătrund cartofii. Atunci este momentul să scoţi tava din cuptor şi să torni sucul de lămâie şi să presari pătrunjelul verde. Amestecaţi uşor şi serviţi. Garnitură de legume la cuptor cu usturoi şi verdeţuripoate fi servită şi rece.
Poftă infinit de bună!
D.D.
Sursă foto: Hepta
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MARŢI: Tartă cu piersici - o reţetă raw vegană delicioasă şi uşor de preparat
VIDEO / REŢETA ZILEI - LUNI: Trandafiri din mere la cuptor! Un desert simplu de tot