RETEŢA ZILEI - MIERCURI: Orez cu lapte și cu caramel de casă marca Nicolai Tand
Publicat pe 24.02.2016 la 16:20 Actualizat pe 25.02.2016 la 00:44
Vă prezentăm astăzi o reţetă neobişnuită de orez cu lapte recomandată cu dragoste şi pasiune de celebrul bucătar Nicolai Tand.
Vă prezentăm astăzi o reţetă neobişnuită de orez cu lapte recomandată cu dragoste şi pasiune de celebrul bucătar Nicolai Tand. Preparatul este uşor de realizat şi va fi un adevărat deliciu pentru familia ta.
Ce ne trebuie:
1l lapte
100 g orez rotund
100 g zahăr
O tijă de vanilie
Pentru caramel:
100 g zahăr
100 g smântâna
100 g unt
Cum am preparat:
Am pus laptele la fiert cu zahărul. L-am lăsat la foc încet să se omogenizeze. Am scos sâmburii din tija de vanilie și am pus și sâmburii și tija în lapte. Apoi am adăugat orezul și l-am lăsat să fiarbă cam 25 de minute. Să nu va speriați că orezul cu lapte va fi puțin lichid. După ce se răcește se va îngroșa. Separat am caramelizat zahărul și apoi am pus peste smântâna, stingi cu smântâna oarecum. La final am pus untul. Și gata caramelul, a scris Nicolai pe blogul lui.
Am pus orezul cu lapte în farfurie și deasupra am adăugat caramelul. Puteţi pune și zmeură. E tare bun așa pentru că atât orezul, cât și caramelul sunt dulci, iar zmeură e puțin acrișoară. Merge de minune.